• PRO TV
  • (P) Miere de Manuka vs. Miere crudă - Care este mai bună?

(P) Miere de Manuka vs. Miere crudă - Care este mai bună?

(P) Miere de Manuka vs. Miere crudă - Care este mai bună?

Mierea de Manuka este o miere deosebită, dar știți ce o face de fapt diferită de celelalte tipuri de miere de pe piață? În acest ghid, vom explica ce este mierea de manuka și de unde provine și apoi vom investiga diferența dintre mierea de manuka și mierea crudă.


Ce este mierea de Manuka?

Mierea de Manuka este creată atunci când albinele europene consumă polen din arborele Leptospermum scoparium, mai cunoscut sub numele de arbore de ceai, care este originar din Noua Zeelandă și Australia. Și da, acesta este același copac din care provine uleiul de arbore de ceai. Numele maori pentru arborele de ceai este mānuka, de unde și numele mierii. În engleză, cuvântul mānuka este de obicei scris fără macron (linia de peste a), așa că aceasta este ortografia pe care o vom folosi în acest articol în continuare.

Mierea de Manuka este o miere de culoare închisă, vâscoasă, care conține niveluri ridicate de mulți compuși aromați și benefici, rezultând proprietăți antimicrobiene excelente. Atât Australia, cât și Noua Zeelandă au propriile standarde pentru ceea ce se califică drept miere de manuka. 

În Noua Zeelandă, mierea trebuie testată pentru patru markeri chimici din nectar și un marker ADN din polenul manuka. În Australia, mierea de manuka trebuie să îndeplinească standardele minime de metilglioxal, dihidroxiacetonă și leptosperină care apar în mod natural.

Este posibil să vedeți și alte teste și standarde menționate pe etichetele mierii de manuka. De exemplu, testul de asigurare a calității în patru factori United Manuka Factor™(UMF) validează potența, autenticitatea, prospețimea și puritatea fiecărui lot de miere de manuka pe care îl testează în Noua Zeelandă. Aceste diverse agenții de testare lucrează pentru a certifica produsele cu miere de manuka pentru a vă asigura că știți că cumpărați un produs de calitate.

Această certificare este importantă deoarece nu există suficientă miere de manuka autentică pentru a ține pasul cu cererea din cauza naturii geografice limitate a cultivării de manuka. Astfel, prețul produselor cu miere de manuka autentică din Noua Zeelandă și Australia este destul de scump, mai ales în alte țări. 

În multe cazuri, mierea de manuka pe care o vedeți vândută nu este deloc miere de manuka pură, ci este mai degrabă miere de manuka tăiată cu alte substanțe pentru a o face să se întindă mai departe sau chiar un produs contrafăcut acoperit de o etichetă frauduloasă. 

Mierea de manuka adevărată este greu de găsit și va fi însoțită de un preț ridicat care reflectă raritatea și calitatea ei.

Miere de Manuka vs. Miere crudă

Mierea de Manuka și mierea crudă sunt două produse separate. 

Mierea de Manuka se referă la mierea care provine dintr-o anumită plantă din Australia și Noua Zeelandă. Între timp, mierea crudă poate fi obținută din multe tipuri diferite de flori. Factorul unificator al mierii crude este că nu este încălzită sau foarte filtrată, ceea ce permite mierii să mențină cât mai mult polen și antioxidanți. 

Când vine vorba de beneficii pentru sănătate și arome, atât mierea de manuka, cât și mierea crudă sunt superioare mierii foarte procesate care se găsește în magazinele alimentare. Multe dintre aceste oferte de magazine alimentare au fost fie încălzite la temperaturi ridicate (care descompune polenul), amestecate cu siropuri de calitate inferioară sau ambele. 

Producătorii fac acest lucru pentru a crește profiturile și pentru a crea o miere mai clară și mai plăcută din punct de vedere estetic. Atât mierea de manuka, cât și mierea crudă sunt adesea mai vâscoase și uneori pot avea un aspect ușor tulbure din cauza numărului mare de polen.

În timp ce mierea crudă nu are întotdeauna proprietăți antimicrobiene la fel de puternice ca mierea de manuka, polenul și alți compuși aromați și sănătoși care se găsesc în mod natural în miere rămân intacți, deoarece nu este pasteurizată sau încălzită la temperatură ridicată. 

Aceasta înseamnă că mierea crudă are beneficii mai mari pentru sănătate decât mierea care a fost pasteurizată sau tăiată cu sirop.

Mierea crudă este, de asemenea, mai disponibilă decât mierea de manuka și este, de asemenea, mai accesibilă. 

Există, de asemenea, un risc mult mai mic de produse contrafăcute atunci când vine vorba de cumpărături pentru miere crudă. 

Dacă nu puteți pune mâna pe miere de manuka autentică - ceea ce mulți oameni nu pot! — atunci mierea crudă este o alternativă excelentă. Pentru a fi sigur că mierea pe care o cumperi este miere de manuka originală, consultă manuka.ro înainte de a cumpăra miere de manuka.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni