• PRO TV
  • (P) Anvelope de iarnă ideale pentru orice mașină

(P) Anvelope de iarnă ideale pentru orice mașină

(P) Anvelope de iarnă ideale pentru orice mașină

Pe măsură ce temperatura scade și se intunecă mai rapid, romanii încep să-și adune elementele esențiale de iarnă. Vom purta paltoane groase, cizme calde, saci de sare și o lopată rezistentă. Anvelopele de iarnă, pe de alta parte, au fost întotdeauna un punct de dezbatere. Unii oameni spun că nu pot trăi fără ei, în timp ce alții spun că nu merită prețul.  

Anvelopele trebuie să îndeplinească criterii stricte de performanța pentru a câștiga râvnita etichetă „anvelope de iarnă”. Când temperaturile scad, cauciucul folosit pentru anvelopele obișnuite sau „all-season” se întărește, facandu-le ineficiente pe drumurile alunecoase. Cauciucul folosit pentru anvelopele de zăpadă, pe de alta parte, rămâne moale, ceea ce le permite să se conformeze mai bine texturii drumurilor acoperite cu zăpadă și gheață.

Anvelopele de zăpadă au benzi de rulare unice, care sunt mai largi și mai mari decât anvelopele standard „all season”. Banda de rulare a anvelopelor de zăpadă are doua funcții. În primul rand, este concepută pentru a elimina umezeala din punctul principal de contact al anvelopelor, ceea ce permite un control mai mare. În al doilea rand, banda de rulare mai mare înseamnă că atunci când anvelopele se rotesc, ele se pot prinde de gheața și zăpadă și, în cele din urma, o pot arunca în spatele lor pe măsură ce vehiculul se mișcă de-a lungul suprafeței alunecoase.

Pornirea unui vehicul în condiții de alunecare este dificilă. Oprirea unui vehicul în condiții de alunecare este și mai dificilă. Studiile au arătat că anvelopele de zăpadă pot reduce distanța de oprire cu până la 37%. Acesta este un avantaj enorm pe drumurile noastre înzăpezite din nord. Acest lucru ar putea nu numai să previna un accident, ci ar putea ajunge să salveze o viață.

• Toate anvelopele de iarnă au un compus de cauciuc foarte moale, care rămâne flexibil chiar și atunci când temperaturile scad, ceea ce asigură o manevrabilitate mai controlată.

• Au modele unice ale benzii de rulare și șanțuri mai largi care îmbunătățesc tracțiunea pe zăpadă și gheața, oferind canale care drenează apa și elimină zăpadă.

• Anvelopele au fante foarte adânci - acestea sunt fantele din benzile de rulare a anvelopei care taie nămolul și apa și îmbunătățesc aderența evitând hidroplanarea.

• O aderență bună a anvelopelor este esențială în condiții de zăpadă și gheață și ajuta la asigurarea faptului că mașina se va opri când doriți și că o veți conduce bine când este în mișcare.

• Anvelopele de iarnă oferă, de asemenea, o tracțiune superioară - aceasta este cu aproape 25-50% mai mare decât anvelopele obișnuite pentru toate anotimpurile. Aceasta marjă de siguranță este crucială pentru oprirea în timp/întoarcerea pentru a evita problemele.

Lucruri de reținut cu anvelopele de iarna:

• Instalați întotdeauna anvelopele de iarnă într-un set potrivit de 4. Acest lucru vă ajută să mențineți manevrabilitatea controlată și echilibrată în condiții de condus de iarna. Dacă utilizați doar 2 anvelope de iarnă pe mașină voastră, aceasta va crea o nepotrivire în tracțiune și poate avea un impact negativ asupra manevrabilității.

• O bună manevrabilitate înseamnă, de asemenea, mult despre menținerea presiunii corecte în anvelope. De asemenea, îmbunătățește tracțiunea și durabilitatea anvelopelor.

• Verificați întotdeauna presiunile de inflație în lunile de toamnă și începutul iernii. Acestea sunt momentele cele mai critice, deoarece aerul se contractă la temperaturi mai scăzute.

• Păstrați întotdeauna toate capacele supapelor. Dacă sunt lăsate oprite, poate exista o umiditate înghețată în interiorul supapei și aerul va scăpa.

• Anvelopele care îndeplinesc standardele impuse de zăpadă au întotdeauna simbolul unui fulg de zăpadă pe flancul lor. Acest simbol special ajută la distingerea anvelopelor de iarna de anvelopele pentru toate anotimpurile, noroi și zăpadă.

Conduceți într-o manieră controlată

Conduceți încet și cu maxima precauție. Când aveți anvelope de iarnă pe vehicul, sunteți asigurat de tracțiune maximă, performanță de frânare îmbunătățită, aderență și control și vă ajută să faceți mai bine opririle neașteptate. Ceea ce este probabil chiar mai important decât folosirea anvelopelor de iarnă este să fiți stăpân pe modul în care conduceți în condiții de gheață, zăpadă și nămol. Chiar dacă vremea pune semne de întrebare, veți conduce în siguranță cu anvelopele de iarna. Magazinul  anvelopejantealiaj.ro oferă o gamă vastă de anvelope iarna de calitate foarte bună și prețurile sunt excelente!

Anvelopele de zăpadă pot părea un moft pentru a vă face să cheltuiți mai mult pe mașină voastră, dar acest lucru  adevărat. Am un unchi căruia îi place pur și simplu să declare că nu a avut niciodată cauciucuri de zăpadă și că nu are nevoie de ele, totuși, este pensionat de 15 ani și, de obicei, conduce doar la magazinul alimentar sau la Mall. În această epocă, este logic să aveți anvelope de iarnă, deoarece sunt mai multe mașini pe drum. În urma cu douăzeci de ani, o gospodărie poate să fi avut doar o mașină. Astăzi, toată lumea din casa pare să aibă una. Când ningea cu zeci de ani în urma, dacă pierdeați controlul mașinii, aveați toate șansele să ajungeți într-un sânt. Astăzi, cu atât de mult trafic, sigur veți lovi pe cineva. Am observat că fără cauciucuri de zăpadă, este ușor să vă blocați urcând un deal abrupt, dacă nu faci ceea ce trebuie. Cu anvelopele obișnuite în condiții de gheață, este, de asemenea, ușor să alunecați înapoi pe dealuri atunci când sunteți oprit la semafor. A nu rămâne blocat pe dealuri foarte ușor este un motiv bun pentru a achiziționă anvelope de iarnă.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni