• PRO TV
  • Arma împotriva schimbărilor climatice. Pădurile României au o șansă mai bună de supraviețuire față de cele din Europa

Arma împotriva schimbărilor climatice. Pădurile României au o șansă mai bună de supraviețuire față de cele din Europa

Arma împotriva schimbărilor climatice. Pădurile României au o șansă mai bună de supraviețuire față de cele din Europa

Pădurile din România au șanse mai mari de supraviețuire decât cele din Europa de Vest, potrivit unui expert forestier.

Țara noastră are un număr mare de păduri naturale. Potrivit Inventarului Forestier Național, aproape 95% din pădurile noastre au specii native „care sunt la locul lor”, a spus Radu Melu, coordonator național WWF România la departamentul Păduri.

„În contextul ăsta, pădurile României au și o rezistență mai mare la schimbările climatice, dar eu cred că au și o șansă în plus de a se readapta la noile condiții climatice cu care ne confruntăm astăzi”, a spus Melu pentru ȘtirileProTV.ro.

„În general, Europa de Vest a făcut o sivicultură ceva mai intensivă, în care a mizat mai mult pe aspectul economic al lucrurilor. Noi am avut o sivicultură în care am promovat regenerarea naturală și tipul natural fundamental de pădure”, a mai spus el.

„În silvicultura din vestul Europei, de multe ori s-au adus chiar specii exotice precum Duglasul, pentru valoarea lemnului, fără să mai conteze atât de mult adaptabilitatea speciilor respective la condițiile pedoclimatice din țara respectivă sau locația unde ele au fost puse. Acolo este efectiv agricultură de lemn, fermă de lemn, acolo nu mai este silvicultura aceea care să lase în urmă o pădure care seamănă cu pădure naturală”, a adăugat Melu.

Vezi continuarea articolului pe www.stirileprotv.ro.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni