• PRO TV
  • Rishi Sunak, premierul britanic mai bogat decât Regele Charles III, e căsătorit cu moștenitoarea unui imperiu IT

Rishi Sunak, premierul britanic mai bogat decât Regele Charles III, e căsătorit cu moștenitoarea unui imperiu IT

Rishi Sunak, premierul britanic mai bogat decât Regele Charles III, e căsătorit cu moștenitoarea unui imperiu IT

Rishi Sunak a fost numit oficial prim-ministru al Marii Britanii, după demisia lui Liz Truss. Demnitarul cu origini africane și indiene este căsătorit cu o influentă femeie de afaceri, moștenitoarea unui imperiu financiar din industria IT. Averea premierului o depășește pe cea a Regelui Charles III.

Rishi Sunak este, la 42 de ani, cel mai tânăr premier din istoria Regatului Unit și primul prim-ministru cu origini indiene. Noul lider al Partidului Conservator are o avere impresionantă, mai mare decât a Regelui Charles III, iar asta se datorează în special soției sale.

Akshata Murty este una dintre cele mai bogate femei din Regat, cu o avere estimată la 730 de milioane de lire sterline. Ea este moștenitoarea imperiului IT al tatălui ei, Nagavara Ramarao Narayana Murthy, fondatorul gigantului Infosys. Miliardarul indian e poreclit „Bill Gates al Indiei”.

Momentan, ea deține doar 0,93% din acțiunile companiei tatălui ei, însă valoarea acestora se ridică la circa 700 de milioane de lire.

Rishi Sunak a renunțat la acțiunile sale

În 2015, când a fost numit ministru de finanțe, Rishi Sunak a renunțat la acțiunile și afacerile sale în favoarea soției, pentru a nu intra în conflict de interese cu poziția publică.

Până la numirea sa în funcția de ministru, Rishi Sunak a lucrat la compania socrului său, Catamaran Ventures. Mai mult, el și-a ajutat soția să deschidă o filială Infosys la Londra, compania IT fondată de socrul său în 1981.

Sunak a început ca analist pentru banca de investiții Goldman Sachs, unde a lucrat între anii 2001 și 2004. Ulterior a fost angajat de firma de administrare a fondurilor speculative Children's Investment Fund Management, devenind partener în septembrie 2006.

Scandal uriaș din cauza veniturilor soției



Rishi Sunak a fost nevoit să ia atitudine publică după ce soția lui a fost acuzată că nu plătește impozit în UK pentru veniturile înregistrate în afara Regatului. Akshata Murty a fost acuzată de eludarea legilor după ce s-a declarat „persoană fără domiciliu” în Marea Britanie. Acest artificiu i-a permis să scape de impozitarea veniturilor în țara în care locuia.

Ea este încă cetățean indian, deși domiciliază în Downing Street, lângă reședința premierilor. 

La presiunea publicului și a partidelor opozante, Rishi Sunak a anunțat că soția lui își va declara toate veniturile din străinătate, pentru a putea fi impozitate în Regatul Unit, scrie news.sky.com.

În acest moment, Rishi Sunak și soția lui au o avere estimată la 800 de milioane de lire, peste cea deținută de Regele Charles III (550 de milioane de lire sterline). Cei doi soți au împreună două fete.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni