• PRO TV
  • Sfaturi pentru părinți atunci când copilul are febră

Sfaturi pentru părinți atunci când copilul are febră

Sfaturi pentru părinți atunci când copilul are febră

Schimbările bruște de temperatură ne afectează pe toți, dar în mod special pe copii, care sunt predispuși să răcească în această perioadă din an.

Părinții se alarmează atunci cand fruntea copiilor lor este mai caldă la atingere decât de obicei, însă prima reacție ar trebui gândită cu mare atenție.

Este firesc ca febra copilului sa stârnească motive de îngrijorare, însă impulsul părinților de a administra celui mic medicamente din prima clipă nu reprezintă întotdeauna cea mai bună variantă de a trata răceala.

Obiectivul unui părinte în momentul în care un copil are febră ar trebui să fie, în principal, îmbunătățirea stării generale și a confortului copilului.

Ce este febra

Febra apare atunci când temperatura corpului depășește nivelul normal de aproximativ 37°C. Practic, febra reprezintă  un semnal al organismul că se luptă cu o boală, cu o infecție sau cu răceală.

În general, febra moderată nu este un semnal de alarmă. În realitate, febra ușoară poate fi benefică în combaterea infecției, motiv pentru care prima reacție nu ar trebui să fie cea de administrare de medicamente.

Citește continuarea pe www.stirileprotv.ro!

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni