• PRO TV
  • „Este o minune!” Copii salvați din dărâmături după 68 de ore după cutremurul din Turcia și Siria

„Este o minune!” Copii salvați din dărâmături după 68 de ore după cutremurul din Turcia și Siria

„Este o minune!” Copii salvați din dărâmături după 68 de ore după cutremurul din Turcia și Siria

Bilanțul cutremurelor din Turcia și Siria a depășit 16.000 de morți. După trei zile de la dezasrtru, șansele celor prinși sub dărâmături scad de la o oră la altă. Momentele în care salvatorii reușesc să găsească supraviețuitori sunt privite ca o minune de către rudele și oamenii adunați lângă blocurile prăbușite. 

„Este o minune!”, „Dumnezeu este mare!”, scriu oamenii pe rețelele sociale în dreptul imaginilor video, postate de către jurnaliștii de la BBC, dar și de autoritățile din Turcia. 

Echipele de salvare au găsit un băiețel sirian pe nume Muhammed prins sub dărâmături în provincia Hatay, una dintre cele mai afectate din Turcia. I-au dat să bea apă dintr-un capac de sticlă înainte de a-l scoate de sub dărâmături, la aproape 45 de ore după cutremur.

„Bravo, Muhammed. Echipa noastră de căutare și salvare l-a salvat pe cetățeanul sirian Muhammed Ahmed din dărâmăturile din Antakya”, a scris primarul Istanbulului Ekrem İmamoğlu pe rețelele de socializare, potrivit bbc.com


Un alt caz, considerat o minune, este cel al micuței Helen, în vârstă de câteva luni. Fetița a supraviețuit după 68 de ore în care a fost prinsă sub dărâmături. Video-ul a fost postat de primarul Istanbulului Ekrem İmamoğlu. 

Foto: Getty Images/Hatay, Turcia, 8 februarie 2023. 


Sursă foto: Getty Images, captură video 

Vezi și: Ce spune Cristina Bâtlan despre transformarea prin care a trecut la "Șef sub acoperire"

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni