• PRO TV
  • Fuego le-ar da amenzi „colosale” celor care nu vorbesc corect limba română

Fuego le-ar da amenzi „colosale” celor care nu vorbesc corect limba română

Fuego le-ar da amenzi „colosale” celor care nu vorbesc corect limba română

Paul Surugiu (Fuego) este un reper în muzica româneacă și un exemplu de urmat, deși „muzica ușoară românească nu mai este la modă”. Artistul de 46 de ani a mărturisit într-un podcast „că ar da o lege” în Parlament care să-i sancționeze pe cei care stâlcest limba română.

Fuego a fost invitatul podcastului Vocea Generației, găzduit de Andreea Marin și moderat de interpreta de muzică populară Simona Ruscu. Cântărețul a deplâns starea în care se află muzica româneacă actuală, care „nu mai are melodie”.

Muzica ușoară românească are doar ritm și un text pueril, un vers pueril, pe care mie mi-ar fi rușine să-l rostesc”, a spus Fuego.

Cântărețul consideră că artiștii români ar trebui să cânte mai mult în limba lor nativă, decât în alte limbi de circulație internațională. „Promovați limba română, sunteți la voi în țară! Dacă radiourile particulare promovează mai mult limba engleză, tragem cu ochiul doar puțin la frații noștri de peste Prut, care au vreo 10 posturi de radio și toate difuzează muzica lor... se mândresc cu artiștii lor”, susține Paul Surugiu.

Fuego a mărturisit că, dacă ar avea posibilitatea, ar da o lege care să protejeze limba română.

Aș da o lege în Parlamentul României, în care aș specifica clar să se vorbească corect limba română. Și aș da amenzi colosale pentru asta, pe orice post de televiziune”, a dezvăluit Fuego, adăugând că și el face, uneori, greșeli de limbă. „Nu sunt un sfânt, fac foarte multe greșeli, și de fiecare dată am de învățat”, a confirmat artistul.

Citește și: Fuego, trup și suflet pentru scenă! Artistul împlinește 30 de ani de carieră

Citește și: Cine e mama lui Fuego, Eugenia Surugiu, căreia artistul îi datorează succesul de azi

Vezi podcastul mai jos!


 

Fotografii: @paulsurugiufuego

Vezi și VIDEO: Întrebarea Mesei Rotunde cu Paul Surugiu - Fuego

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni