• PRO TV
  • (P) Montajul camerelor de supraveghere: prețul este avantajos și te pune la adăpost în fața răufăcătorilor

(P) Montajul camerelor de supraveghere: prețul este avantajos și te pune la adăpost în fața răufăcătorilor

(P) Montajul camerelor de supraveghere: prețul este avantajos și te pune la adăpost în fața răufăcătorilor

Spargerile de locuințe sau magazine reprezintă un fenomen îngrijorător, cu care se confruntă, în proporții variate, orice societate. În urma unui jaf pentru a cărui desfășurare nu e nevoie de mai mult de câteva minute, poți suferi pagube materiale importante, care să îți tulbure liniștea și să îți pună în pericol prosperitatea pe termen lung. 

Pentru a te asigura că nu vei deveni victima infractorilor, ideal este să apelezi la o firmă specializată în montaj camere supraveghere pret cât mai avantajos. Astfel, hoții vor fi descurajați sau, dacă totuși vor îndrăzni să pătrundă pe proprietățile pe care le deții, vor putea fi identificați cu ușurință datorită imaginilor înregistrate de echipamente video de ultimă generație. 

Când vine vorba despre montaj camere de supraveghere, un preț bun nu înseamnă neapărat o investiție inițială mică, ci presupune luarea tuturor măsurilor necesare pentru a exclude orice riscuri. Tocmai de aceea, este nevoie ca dispozitivele să fie montate de profesioniști care știu cum să le amplaseze în funcție de caracteristicile fiecărei proprietăți: casă familială, clădire de birouri, spațiu comercial, hală industrială sau teren. 

Cele mai importante elemente de care țin cont profesioniștii

Specialiștii în domeniu studiază caracteristicile proprietății ce urmează a fi supravegheată încă dinainte de a lua decizia referitoare la tipul camerelor ce vor fi cumpărate și apoi instalate. Această informare prealabilă face ca un montaj camere de supraveghere, ca preț și eficiență, să se transforme într-o investiție cu adevărat inspirată. 

În primul rând, profesioniștii identifică cele mai valoroase obiective și cele mai sensibile spații, care trebuie să se afle exact în vizorul camerelor. Apoi, trebuie gândit modul în care este supravegheată suprafața în ansamblu, pentru a se evita apariția așa-numitelor unghiuri moarte, adică a unor zone care nu sunt acoperite corespunzător. Această greșeală apare foarte des atunci când de instalarea echipamentelor se ocupă persoane care nu au experiență în domeniu.

De asemenea, sunt stabilite exact specificațiile pe care trebuie să le aibă dispozitivele, în funcție de mai multe detalii: dacă se filmează și ziua și noaptea, dacă e vorba de spații interioare, exterioare sau de o combinație între cele două, dacă raza de acțiune necesară este de ordinul metrilor sau al zecilor de metri. 

În fine, și prevederile legale impun anumite restricții, de exemplu amplasarea trebuie astfel realizată încât să nu fie surprinse imagini de pe alte proprietăți decât cea direct vizată. 

Ce prevede legislația în domeniu?

Pentru a fi deplin mulțumit de un montaj camere de supraveghere, ca preț și din orice alt punct de vedere, trebuie să te asiguri că se va respecta întocmai legislația în domeniu.

Articolul 4 al Deciziei nr. 52 din data de 31 mai 2012 indică scopurile în care poate fi realizată supravegherea video. Este vorba despre prevenirea și combaterea săvârșirii infracțiunilor sau despre realizarea unor interese legitime, cu condiția de a nu prejudicia drepturile și libertățile fundamentale sau interesele persoanelor vizate. 

În plus, textul legislativ prevede faptul că mijloacele de supraveghere video trebuie montate doar în locuri vizibile. Prin urmare, în afara unor situații clar definite se interzice ascunderea lor.

Investește în montaj camere de supraveghere: un preț pe care merită să îl plătești, pentru ca agoniseala ta de o viață să nu încapă pe mâinile infractorilor! Siguranța ta și a celor dragi reprezintă o prioritate absolută!

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni