• PRO TV
 • (P) Amintirevie.ro - Fabrica de monumente funerare de referință în România, te învață să alegi corect un monument funerar

(P) Amintirevie.ro - Fabrica de monumente funerare de referință în România, te învață să alegi corect un monument funerar

(P) Amintirevie.ro - Fabrica de monumente funerare de referință în România, te învață să alegi corect un monument funerar

Construim monumente funerare cu scopul de a aduce un omagiu memoriei celor dragi. Aceste monumente reprezintă o modalitate prin care îi comemorăm, le arătăm respectul și recunoștința noastră. Ele devin un simbol al reflecției și credinței, păstrând vie amintirea momentelor speciale petrecute. În același timp, monumentele funerare aduc o notă de frumusețe și solemnitate locului de veci, creând un spațiu de contemplare și liniște pentru cei care îi vizitează pe cei dragi.

De peste 15 ani, echipa noastră Amintire Vie a realizat monumente funerare unice în România. Fiecare monument pe care îl construim este conceput cu mare atenție și dedicare, având ca scop onorarea demnă. Oferim o varietate extinsă de opțiuni pentru alegerea formei, materialului și dimensiunilor potrivite pentru monumentul funerar. Suntem mereu disponibili să vă oferim consultații și să răspundem la întrebările sau nelămuririle pe care le aveți în legătură cu alegerea unui monument funerar.

Într-un moment al vieții noastre, trebuie să ne confruntăm cu decizia de a construi un monument funerar. Această alegere necesită prudență, deoarece monumentele funerare sunt create pentru a dăinui în eternitate. Pentru mulți oameni, acest proces poate fi dificil, mai ales dacă nu au experiență în domeniul construcțiilor funerare. Cu toate acestea, sperăm că ghidul nostru vă va ajuta să luați o decizie informată și conștientă în privința construirii unui monument funerar adecvat.

Primul pas în acest proces constă în alegerea materialului potrivit pentru monumentul funerar. Există o gamă largă de opțiuni disponibile, fiecare având avantajele și dezavantajele sale în funcție de rezistență, aspect și buget. Granitul, ca material tradițional, este cel mai popular, datorită durabilității și costurilor reduse pe termen lung. Această piatră a fost folosită încă din antichitate pentru construirea monumentelor funerare, datorită proprietăților sale. Granitul poate avea diverse nuanțe de culoare, în funcție de cariera din care a fost extras.

Dacă sunteți în căutarea unei opțiuni clasice pentru un monument funerar, marmura poate fi o alegere bună, deși necesită mai multă atenție în întreținere și poate duce la costuri mai mari pe termen lung. Cu toate acestea, trebuie să luați în considerare că marmura are un coeficient mare de absorbție a apei și duritatea scăzută, ceea ce o face vulnerabilă la deteriorare în timp. În plus, există și opțiuni mai economice, cum ar fi betonul, dar trebuie să țineți cont de faptul că acesta este un material mai moale în comparație cu marmura sau granitul și necesită mai multă întreținere. Suprafețele din beton sunt predispuse la absorbția apei și favorizează dezvoltarea de mușchi și licheni, ceea ce poate duce la pătarea rapidă a suprafeței, în special în zonele de contact cu solul.

Pentru a vă asigura că monumentul funerar al celor dragi va rezista timpului și va arăta întotdeauna elegant și demn, recomandăm să optați pentru granit. Acest material este foarte popular în construcțiile funerare datorită durabilității și ușurinței de întreținere, fiind disponibil într-o gamă largă de culori și finisaje. Este important să acordați atenție materialului pentru că această construcție este una pentru eternitate și trebuie să fie aleasă cu grijă.

După alegerea materialului, următorul pas este să decideți forma și dimensiunea monumentului. Împreună cu familia, puteți alege o formă tradițională, cum ar fi crucea dreaptă sau crucea cu capete rotunjite în formă de trifoi, sau puteți opta pentru modele mai moderne și minimaliste, realizate conform cerințelor dumneavoastră specifice. Este important să alegeți dimensiunea corespunzătoare în funcție de numărul persoanelor care vor fi gravate pe suprafața monumentului, precum și de dimensiunea locului de veci. De asemenea, puteți alege între un monument simplu sau unul dublu, în cazul în care există două locuri de veci unite.

În concluzie, alegerea unui monument funerar este un proces important și trebuie tratată cu atenție. Optarea pentru granit și selectarea formei și dimensiunii monumentului împreună cu familia va garanta că monumentul va reprezenta perfect memoria celor dragi pentru totdeauna.

Este crucial să țineți cont și de greutatea monumentului funerar în procesul de alegeri. În general, cu cât monumentul este mai masiv, cu atât procesul de instalare este mai complicat. Monumentele funerare pentru un singur loc de veci nu depășesc înălțimea de 150 de centimetri, lățimea de 60 de centimetri și grosimea de 8 cm, în timp ce cele pentru locuri duble au o lățime de 100-120 de centimetri. În cazul monumentelor funerare mai mari, se pot folosi piese multiple care se potrivesc prin suprapunere sau alăturare cu elemente mecanice și adeziv. Împărțirea monumentelor în mai multe piese poate simplifica procesul de instalare, fără a implica utilaje costisitoare. În concluzie, forma și dimensiunea monumentului trebuie să fie alese cu atenție pentru a se potrivi perfect locului de veci și pentru a asigura o expresie adecvată a memoriei celor dragi.

Odată ce ați ales materialul și forma monumentului funerar, următorul pas este personalizarea acestuia. Personalizarea poate include gravarea numelor, datelor de naștere și deces, precum și a epitafurilor. Există, de asemenea, alte moduri de a adăuga elemente personalizate, cum ar fi decorațiuni florale, accesorii de bronz sub formă de crucifix, simboluri religioase specifice, fotoceramică cu portretele persoanelor dragi sau sculpturile. Vasele pentru flori și felinarele pentru lumânări sunt accesorii populare care pot fi alese pentru a se potrivi cu aspectul monumentului funerar sau pentru a crea un contrast interesant cu nuanțele alese. În fabrica noastră de monumente funerare Amintire Vie, suntem dedicați satisfacerii nevoilor dumneavoastră, astfel încât fiecare detaliu este important și respectat în procesul de personalizare a monumentelor funerare.

Pentru a avea un ansamblu funerar complet și bine pus la punct, nu trebuie să neglijăm importanța elementelor care îl alcătuiesc, altele decât monumentul funerar. Alături de acesta, există și postamentul de fixare în sol, bordura de împrejmuire a locului de veci și capacul pentru mormânt, care sunt la fel de esențiale. Toate acestea sunt create cu precizie și atenție, având în vedere dimensiunile specificate în actul de concesiune și regulile impuse de cimitir. În plus, o parte importantă a construcției funerare este reprezentată de criptă, care optimizează spațiul prin crearea de compartimente separate cu ajutorul plăcilor mobile din beton.

Atunci când intenționați să achiziționați un monument funerar, este crucial să luați în considerare bugetul disponibil. Pentru a găsi o opțiune care se încadrează în posibilitățile financiare, este esențial să stabiliți un buget realist. Prețurile oferite de noi includ transportul din fabrica noastră din București în orice zonă a României, însă costul instalării poate varia în funcție de dimensiunea și greutatea monumentului. Înainte de a stabili un buget, este important să țineți cont de toate costurile implicate, inclusiv eventualele taxe impuse de administrația cimitirului. Aceasta vă va ajuta să evitați neplăcerile și surprizele neplăcute în viitor.

Pentru a instala un monument funerar sau pentru a recondiționa un loc de veci într-un cimitir de stat, este necesar să obțineți aprobarea administrației cimitirului. În acest sens, trebuie să depuneți o cerere pentru realizarea lucrărilor fie în regie proprie, fie prin intermediul unei firme autorizate să desfășoare astfel de activități în cimitirul respectiv. În cazul cimitirelor care sunt sub autoritatea bisericii, aprobarea trebuie obținută de la preot, iar în majoritatea cazurilor implică plata unei taxe pentru emiterea acordului. Pentru a evita eventuale probleme sau întârzieri, este crucial să obțineți toate aprobările necesare înainte de a începe orice fel de lucrări în cimitir.

Pentru a menține aspectul și durabilitatea monumentelor funerare pe termen lung, este esențial să se efectueze întreținere regulată. În funcție de materialul din care este construit monumentul, metodele de întreținere pot varia considerabil. Monumentele funerare din granit sunt cele mai ușor de întreținut, fiind necesară doar o curățare periodică pentru îndepărtarea prafului de pe suprafața lor. Datorită proprietăților sale, granitul nu absoarbe multă apă și nu își va schimba aspectul în timp. În plus, o soluție chimică de impermeabilizare poate fi aplicată la intervale de 3-5 ani pentru protecție suplimentară.

Monumentele funerare din marmură necesită o îngrijire mai atentă, deoarece sunt construite dintr-un material cu un coeficient ridicat de absorbție în comparație cu granitul. Impermeabilizarea anuală este necesară pentru a preveni deteriorarea acestora. În cazul monumentelor funerare din marmură sau beton, procesele de slefuire mecanică sunt necesare atunci când suprafețele încep să devină aspre la atingere, pentru a încetini procesul de îmbătrânire și pentru a restabili aspectul lucios și curat al construcției funerare. Este important să se efectueze întreținerea monumentului funerar în mod regulat pentru a preveni deteriorarea și pentru a asigura o durată de viață cât mai lungă a construcției funerare.

Dacă doriți să comandați o construcție funerară personalizată din fabrica noastră Amintire Vie, vă oferim o serie de pași simpli pentru a vă ajuta să obțineți exact ceea ce căutați:

 1. Alegeți din gama noastră largă de opțiuni tipul de construcție și monumentul funerar pe care doriți să îl comandați. Vom fi alături de dumneavoastră pentru a vă ajuta să găsiți cea mai potrivită soluție.
 2. Furnizați informațiile pe care doriți să le gravăm pe suprafața monumentului funerar, inclusiv numele, data nașterii și a decesului sau orice alte detalii relevante.
 3. Alegeți accesoriile și decorațiunile care să vă personalizeze monumentul funerar. Vă oferim o gamă largă de opțiuni, de la vaze și felinare, până la decorațiuni speciale și statuete.
 4. Vom stabili costurile de transport sau instalare, în funcție de locația cimitirului, parcela și poziția locului de veci. Vom discuta cu dumneavoastră pentru a ne asigura că toate detaliile sunt luate în considerare.
 5. Completați fișa de comandă online sau împreună cu un reprezentant de vânzări, menționând toate produsele și serviciile pe care le doriți.
 6. Semnați contractul între părți și stabiliți termenele de livrare sau instalare.
 7. Achitați un avans din prețul total al contractului pentru a începe lucrările.
 8. Vă vom oferi proiectul arhitectural și simulări vizuale și proiectări 3D pentru fiecare comandă, pentru a ne asigura că procesul de realizare a construcției funerare va avea rezultatul dorit.
 9. Semnați procesul verbal de predare-primire după finalizarea construcției funerare sau după livrarea monumentelor funerare la adresa specificată.
 10. Achitați diferența de plată a contractului.

Cu o experiență vastă de peste 15 ani în producția și instalarea monumentelor funerare, fabrica noastră Amintire Vie din București a devenit o sursă de încredere în România. Ne mândrim cu faptul că am produs și instalat peste 5.000 de monumente funerare, iar mulțumirea clienților noștri a confirmat reputația noastră excelentă în ceea ce privește calitatea și serviciile oferite.

Lucrăm exclusiv cu cele mai bune materiale disponibile, precum granit, marmură și beton, și ne folosim de tehnologii de ultimă generație pentru a crea monumente funerare personalizate și unice pentru fiecare client. Echipa noastră este alcătuită din specialiști instruiți și experimentați, care oferă servicii profesionale de transport și instalare a monumentelor funerare în toate cimitirele din România.

Suntem conștienți de importanța unui monument funerar de calitate și suntem aici pentru a ajuta clienții noștri să aleagă cel mai potrivit monument pentru persoana iubită. Ne dedicăm să oferim produse superioare și servicii de înaltă calitate, iar faptul că suntem partenerii de încredere ai clienților noștri ne umple de mândrie.

Dacă doriți să comandați un monument funerar personalizat și unic pentru a comemora persoana iubită, vă așteptăm cu drag la fabrica noastră de monumente funerare Amintire Vie din București. Oferim o gamă variată de opțiuni de construcție funerară și suntem gata să vă oferim o consultație gratuită pentru a vă ajuta să faceți cea mai bună alegere, în funcție de preferințele și nevoile dumneavoastră. Echipa noastră de experți vă poate sfătui cu privire la dimensiunile și materialele potrivite pentru monumentul dumneavoastră, astfel încât să se încadreze în bugetul și gusturile dumneavoastră.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni