• PRO TV
  • (P) 12 Reguli de viață. Un antidot la haosul din jurul nostru - una dintre cărțile de dezvoltare personală fenomen

(P) 12 Reguli de viață. Un antidot la haosul din jurul nostru - una dintre cărțile de dezvoltare personală fenomen

(P) 12 Reguli de viață. Un antidot la haosul din jurul nostru - una dintre cărțile de dezvoltare personală fenomen

Psihologul canadian Jordan B. Peterson a susținut zilele acestea o conferință la Sala Palatului, din București, în cadrul căreia a prezentat volumul care a făcut senzație în lumea întreagă: ”12 Reguli de viață. Un antidot la haosul din jurul nostru”, una dintre acele cărți de dezvoltare personală menite să-ți reseteze viața și viziunea asupra ei.

Jordan B. Peterson este considerat unul dintre cei mai sclipitori gânditori ai momentului. Psihologul canadian a devenit un veritabil fenomen mediatic, iar prelegerile lui pot fi urmărite pe toate canalele de social media (YouTube, Twitter și Facebook).

Volumul semnat de Jordan B. Peterson este una dintre acele carti dezvoltare personala care te va face să îți schimbi mindsetul și să înțelegi cât de importante sunt lucrurile simple pentru câștigarea liniștii interioare și a echilibrului. 

Volumul este plin de umor și asociază, în mod surprinzător, adevăruri ale tradiției occidentale cu ultimele descoperiri din neuroștiințe. Autorul povestește despre homari și asertivitate, despre skateboarding și adevărații bărbați, despre Iadul ranchiunii și aroganței, dar și despre lumina pe care o poate aduce în viața noastră mângâierea unei pisici sau un moment de sinceritate față de sine, dar și de apropiații noștri.

”12 Reguli de viață. Un antidot la haosul din jurul nostru” este una dintre acele cărți de dezvoltare personală care te va surprinde cu abordarea sa. Plecând de la revelațiile marilor religii ale lumii, dar și de la capodoperele literare și filosofice (ale lui Goethe, Nietzsche sau Dostoievski), autorul ne îndeamnă să revenim la clasicele virtuți (disciplină, curaj, onestitate, prietenie etc.) și să ne asumăm răspunderea pentru existența noastră tragică, în care există, totuși, un sens ce așteaptă să fie căutat.

”A durat mult până am găsit titlul: 12 Reguli de viață: un antidot la haosul din jurul nostru. Acesta sugerează clar faptul că oamenii au nevoie de principii ordonatoare, pentru a evita instaurarea haosului. Avem nevoie de reguli, standarde, valori - și luați singuri, dar și luați împreună. Suntem niște animale de povară, obișnuite să tragă la jug. Avem nevoie de o încărcătură care să ne justifice existența mizerabilă. Avem nevoie de rutină și de tradiție. Aceasta înseamnă ordine.

Dacă am trăi cum se cuvine, am fi capabili să tolerăm povara conștiinței de sine. Dacă am trăi cum se cuvine, am reuși să ne asumăm propria fragilitate și mortalitate, fără să ne simțim ca niște victime nevinovate, fără să cădem în starea de invidie sau să ajungem, mai apoi, la dorința de răzbunare și distrugere. Dacă am trăi cum se cuvine, nu ar mai fi nevoie să apelăm la securitatea oferită de totalitarisme, pentru a ne proteja de recunoașterea propriei finitudini și ignoranțe. Poate că am reuși să evităm cărările ce duc spre Iad - iar secolul XX ne-a arătat cam cât de real poate fi Iadul” – este descrierea pe care autorul o oferă acestei cărți de dezvoltare personală, devenită best-seller la nivel internațional.

Consultă oferta completă de cărți dezvoltare personală disponibilă în librăria online librex.ro și găsește răspunsurile întrebărilor care te macină, pentru a-ți câștiga liniștea și echilibrul. Setează-ți norme și reguli care să te ajute să-ți definești noul mod de a gândi, pentru a-ți construi viața pe care ți-o dorești.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni