• PRO TV
  • (P) Cum să elimini eficient zgârieturile de pe caroserie cu polish auto

(P) Cum să elimini eficient zgârieturile de pe caroserie cu polish auto

(P) Cum să elimini eficient zgârieturile de pe caroserie cu polish auto

 Nu este chiar sfârșitul lumii, dar cu siguranță îți va provoca un mare disconfort să găsești o zgârietură pe vopsea, mai ales atunci când ai mașina nouă. Aceste mici accidente, cu urmări de ordin estetic asupra automobilului, sunt inerente vieții de șofer, în special când conduci într-un oraș aglomerat.

Fie că se întâmplă în parcarea unui supermarket, în drum spre serviciu sau peste noapte în parcare, este pur și simplu deranjant și frustrant. Nu îți place să lași lucrurile așa, dar nici nu ai vrea să mergi la vopsitorie pentru o imperfecțiune minoră. 

Acest articol iți va oferi o soluție prin care să elimini chiar tu zgârieturile de pe caroserie, cu un polish auto și cu tehnica potrivită.

Cât de adâncă e zgârietura?

Nu te grăbi să dai fuga la atelierul de detailing pentru o zgârietură mică în vopsea. Poți testa ușor adâncimea cu ajutorul unghiei. Dacă poți trece unghia peste zgârietură, simțind un obstacol, fără însă a ajunge la metalul caroseriei, cu siguranță o vei putea rezolva chiar tu. Pentru cazuri mai grave, adresează-te unui specialist, care va identifica cea mai potrivită soluție de remediere. 

Polish auto, produsul de care ai nevoie pentru eliminarea zgârieturilor de pe vopsea

Corectarea imperfecțiunilor de pe vopseaua caroseriei se face cu polish auto, în această categorie intrând câteva produse de baza de care ai nevoie pentru a elimina eficient zgârieturile. Produsele pentru polish pot fi de mai multe feluri: abrazive polish, mașini de polish, pad-uri sau bureți pentru polish și paste polish auto.

Ai putea avea nevoie de două sau mai multe dintre aceste articole, în funcție și de imperfecțiunile pe care vrei să le înlături de pe vopsea și de abilitățile tale. Spre exemplu, poți alege să tratezi manual zgârietura, prin frecare cu material abraziv, sau să folosești o mașină de polish, cu o eficientă mai ridicată, dar și costuri mai mari. 

Care sunt pașii în îndepărtarea zgârieturilor prin polish?

Atunci când vrei să elimini chiar tu zgârietura de pe caroserie, trebuie să acționezi ca un profesionist și să respecți anumite etape de lucru. Mai întâi, curăță cu atenție zona, asigurându-te că nu există murdărie sau particule de praf care să provoace alte zgârieturi atunci când folosești produsele de polish. 

Alege produse de calitate, potrivite operațiunii pe care o faci și severității zgârieturii. Menzerna oferă o gamă variată de produse de polish, de diferite granulații ale particulelor abrazive, în funcție de adâncimea în vopsea a urmei impactului mecanic, dar și de tipul de vopsea al mașinii.

Citește si Sfaturi utile pentru spălarea auto acasă

Începe cu o cantitate mică de produs de polish și aplică-l pe un pad, apoi execută mișcări circulare ușoare pe zgârietură. Șterge cu un prosop din microfibră. Verifică progresul și aplică din nou polish, la nevoie. Vei vedea că zgârietura va deveni din ce în ce mai puțin vizibilă, până când va dispărea total.

Soluțiile de polish auto sunt la îndemâna oricărui șofer, te scutesc de drumuri repetate la un atelier de detailing auto, de cheltuieli inutile cu întreținerea mașinii și te pot învața cum să îți ușurezi viața, înlăturând zgârieturile de pe vopsea, inerente condusului mașinii, fie în oraș, fie pe drumurile de țară.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni