• PRO TV
  • (P) Beneficii co-sleeping: Cum te ajută separatoarele pentru pat

(P) Beneficii co-sleeping: Cum te ajută separatoarele pentru pat

(P) Beneficii co-sleeping: Cum te ajută separatoarele pentru pat

Ți-ai imaginat cum ar fi să te bucuri de un somn liniștit și de un plus de confort, indiferent de faptul că dormi cu copilul alături? Majoritatea micuților se știe că un somn mai agitat, ceea ce ar putea crea un disconfort pentru părinte. În astfel de cazuri, beneficiile unor separatoare pentru pat sunt evidente, fiind o modalitate excelentă de delimitare a patului în timpul nopții. În plus, sunt și o protecție pentru copii, care poate fi folosită inclusiv pe timpul zilei.  

Dacă te întrebi cum anume un despărțitor de pat poate fi un sprijin de nădejde pentru un somn mai odihnitor, în cele ce urmează vom încerca să definim separatoarele pentru pat. De asemenea, vom puncta și avantajele pe care ni le oferă un separator al spațiului de somn în dormitorul nostru, cu atât mai mult cu cât spațiul este destinat co-sleeping-ului.

Co-sleeping înseamnă mai mult decât împărțirea patului cu bebelușul în primele luni de la naștere, dacă ne gândim la cât de importantă este alăptarea în această perioadă pentru creșterea și dezvoltarea micuțului. În funcție de relația dintre membrii familiei, co-sleeping-ul poate avea mai multe avantaje. Astfel, ne putem referi la bed-sharing când vorbim de un cuplu, mamă-copil, tată-copil, mamă-tată-copil sau mamă-tată-copii. În toate relațiile enumerate anterior, co-sleeping-ul este esențial pentru:

  • consolidarea legăturii dintre membrii familiei, împreună sau pe rând
  • un plus de siguranță pe care îl simți în timpul somnului, chiar și adult fiind
  • a petrece mai mult timp împreună, mai ales dacă pe parcursul săptămânii se întâmplă foarte rar
  • odihnă mai bună și fără întreruperi, dacă ambii parteneri au un somn liniștit
  • asigurarea unui sentiment de ocrotire pentru copil sau copii

În același timp, e adevărat și că aceste forme ideale de odihnă nu se îndeplinesc în toate cazurile. Poți să fii de multe ori privat de spațiul personal din pat, să dormi cu grijă, iepurește și să resimți un disconfort în fiecare dimineață când te trezești. Tocmai de aceea, o barieră separatoare sau de protecție s-ar putea să fie tot ce aveai nevoie pentru a rezolva problema odihnei, pe măsură ce recunoști factorii perturbatori.

Ce sunt separatoarele pentru pat?



Acum poți spune adio improvizațiilor cu turnuri de perne sau pături rulate pe jumătatea patului, ca un paravan între voi. Acestea pot provoca supraîncălzire sau chiar conduce la sufocare. Separatorul de pat elegant, ferm și comod de folosit, sub forma unei bariere fizice dreptunghiulare este propunerea Empria pentru un somn bun. 

Cu separatoarele pentru pat poți să ajungi la un numitor comun în ceea ce privește odihna, atât cu partenerul tău, cât și cu micuții voștri. În cele ce urmează vom bifa, mai pe larg, avantajele cu care vine la pachet o astfel de achiziție.

Separatoarele pentru pat. Avantaje:

  • Protejarea spațiului personal destinat somnului. În plus, un separator pentru pat previne și lovirea partenerului/partenerei, mai ales în cazul rostogolirilor.
  • Flexibilitate în separarea patului. În funcție de nevoile tale și ale partenerului, despărțitorul poate crește sau restrânge spațiul fiecăruia, datorită flexibilității sale.
  • Protecție pentru mămici pe timpul sarcinii. Asigură-te că dormi fără griji și ai tot confortul necesar în această perioadă în care calitatea somnului este atât de importantă și de necesară pentru tine și bebeluș.
  • Siguranță pentru copii. Potrivită începând cu vârsta de 6 luni, cu o barieră pentru pat corect instalată, copiii nu vor aluneca din pat, ea fiind bine sprijinită și asigurată.
  • Montarea se face rapid și cu ușurință. Dimensiunile sub care se găsesc separatoarele pentru pat se potrivesc pentru toate tipurile de pat de mijloc.
  • Oferă stabilitate. Formate din suporți din oțel și picioare de sprijin, nu sunt șanse să se deplaseze în timpul somnului.
  • Zero posibilități de accidentare. Datorită formelor rotunjite, nu există posibilitatea să te lovești nici dacă faci mișcări bruște.
  • Sunt ușor lavabile. De obicei, separatoarele pentru pat sunt îmbrăcate în huse care se scot destul de simplu, iar astfel ai garanția că poți păstra un mediu de somn curat.

Din grijă pentru adulți și pentru ca ambii parteneri să se bucure de un somn profund și odihnitor, echipa Empria recomandă separatoarele pentru pat. În caz contrar, co-sleeping-ul poate deveni chiar deranjant și chiar obositor pe o perioadă mai lungă de timp.

În aceeași măsură, separatoarele pentru pat sunt o opțiune și pentru pici și părinți, pentru că este inevitabil ca cei mici să nu își dorească să doarmă cu părinții. Fie doar cu unul dintre ei, fie pe rând, în funcție de preferințele care se schimbă de la o vârstă la alta, de la o săptămână la alta, când cel mic se identifică cu un anumit părinte. Sau în funcție de cât timp a petrecut cu celălalt părinte în restul zilei.

*Nu uita nici că, în afară de separatoarele pentru pat, foarte important este și să nu existe spații libere între pat și perete, între pat și restul mobilei, sau între pat și tablia patului pentru că este destul de riscant, cei mici pot aluneca și cădea pe podea, mai ales dacă nu sunt supravegheați.

Oricare ar fi motivul care te determină să optezi pentru aceste separatoare pentru patul tău din dormitor, vei simți cu adevărat că dormitul împreună nu a fost niciodată mai sigur și mai confortabil, iar investiția își va dovedi utilitatea pe termen lung.

Chiar dacă te gândești la copilul sau la partenerul tău, ori la ambii deodată și nu vrei să mai dormi chinuit, pe marginea patului, atunci cu siguranță trebuie să iei în considerare separatoarele pentru pat, pentru că ele sunt cea mai la îndemână variantă.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni