• PRO TV
  • (P) 5 motive pentru a-ți cumpăra o canapea nouă

(P) 5 motive pentru a-ți cumpăra o canapea nouă

(P) 5 motive pentru a-ți cumpăra o canapea nouă

Deși v-a servit bine de-a lungul anilor sau poate v-a dat dureri de spate, la un moment dat trebuie să vă luați la revedere de la vechea canapea în care ați avut încredere.

Pe lângă pat, canapeaua este probabil piesa de mobilier cea mai utilizată din casa voastră. Pe lângă faptul că este un loc de întâlnire pentru a primi oaspeți, este locul perfect pentru a vă odihni picioarele după o zi grea de muncă.

În funcție de materialele folosite și de construcția sa, o canapea poate dura între 10 și 15 ani. Desigur, intervin multe variabile, cum ar fi: îngrijirea adecvată a canapelei, uzura provocată de animalele de companie sau copii, precum și expunerea la lumina directă a soarelui. De asemenea, există riscul să devină demodată – gândiți-vă la modelele florale și la carouri care erau la modă în anii '90.

Dacă nu sunteți sigur dacă să vă păstrați canapeaua actuală sau să o înlocuiți cu un model nou, iată 5 aspecte pe care trebuie să le luați în considerare și care ar putea să vă influențeze această decizie:

1. Canapeaua este prea mică sau prea mare pentru împrejurimi

Dacă v-ați mutat recent într-un spațiu de locuit mai mic și canapeaua dvs. ocupă prea mult spațiu, probabil că este timpul să vă gândiți la achiziționarea unui model mai mic și mai compact. La fel se aplică și pentru noii proprietari de case care locuiesc în apartamente de lux și vile.

În schimb, dacă constatați că aveți o canapea care se pierde într-un living spațios, acum este momentul să vă gândiți la o canapea extensibila cu dimensiuni mai mari pentru a ocupa mai mult spațiu. Aceasta este ocazia dvs. de a experimenta cu diferite stiluri, forme și chiar culori vii.

2. Nu mai este confortabilă și a devenit inestetică

Poate că inițial ați achiziționat un șezut mai ferm, dar acum ați constatat că o pernă mai moale este mai confortabilă. Sau, frumoasa canapea din piele italiană pe care ați cheltuit o mică avere este prea rece pentru a sta pe ea în timpul iernii și se lipește de pielea dvs. în lunile de vară. Oricum, este important să vă gândiți la confort – nu doar la stil – atunci când achiziționați următoarea canapea.

Vă faceți griji în privința aspectului canapelei dvs.? Vă ascundeți petele și rupturile aruncând o pătură sau o husă peste ea? Dacă răspunsul este da, este în mod clar timpul să vă îndreptați spre magazinele de mobilă. De asemenea, trendurile vin și pleacă, ceea ce înseamnă că canapeaua pe care ați cumpărat-o în anii '90 s-ar putea să nu mai fie în armonie cu decorul actual.

3. Canapeaua nu mai este potrivită pentru stilul vostru de viață

Dacă ați achiziționat canapeaua înainte de a avea copii cu mânuțe murdare, este posibil să fi ales altfel culoarea sau modelul canapelei. Chiar dacă nu aveți copii, adăugarea unui nou prieten blănos sau a doi cu siguranță este un factor de luat în considerare atunci când alegeți să păstrați canapeaua actuală sau să o înlocuiți cu una nouă.

4. Atrageți atenția

Dacă doriți să actualizați aspectul spațiului dvs. de locuit, dar nu doriți să cheltuiți prea mult, o canapea nouă va aduce cu siguranță un suflu nou în cameră. Pentru camere mai mici, veți dori să alegeți culori mai moi și pământești, cum ar fi maro deschis, bej, gri-brun sau verde deschis.

Amintiți-vă, întotdeauna puteți adăuga un pic de farmec și vă puteți etala creativitatea cu ajutorul unor perne decorative distractive, de diferite texturi și nuanțe. Spațiile de locuit mai mari vă oferă o flexibilitate mai mare. Luați în considerare o canapea de o culoare îndrăzneață, cum ar fi roșu aprins, galben muștar sau fucsia.

5. Pur și simplu doriți o schimbare de canapea

Deși se spune că o canapea va dura cel puțin 10 ani, este ceva ce doriți să transmiteți generației următoare? Dacă nu are valoare sentimentală, nu e un lucru rău să renunți la ea. Sunt suficient de multe organizații non-profit care vor fi fericite să o preia de la tine și să îi dea un nou scop, fără a fi nevoie să o arunci la gunoi.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni