• PRO TV
  • (P) Un training Process Communication Model îți va schimba modul în care abordezi relațiile profesionale și personale

(P) Un training Process Communication Model îți va schimba modul în care abordezi relațiile profesionale și personale

(P) Un training Process Communication Model îți va schimba modul în care abordezi relațiile profesionale și personale

Înțelegerea oamenilor cu care interacționezi pe plan personal și profesional este absolut necesară pentru a te afirma și a obține succesul. Într-o lume a comunicării, este esențial să îți evaluezi corect interlocutorii, să fii capabil să le estimezi potențialul și să anticipezi comportamentul pe care îl vor avea în situații stresante.

În acest scop, deosebit de folositoare se dovedește participarea la un training Process Communication Model alaturi de Brightway. Astfel vei avea ocazia să te familiarizezi cu o metodologie de analiză a personalității creată de doctor Taibi Kahler pe baza a peste patru decenii de cercetare. Modelul a fost ulterior validat de aproximativ un milion de profiluri completate și a ajuns să fie utilizat inclusiv pentru recrutarea astronauților de către NASA, agenția nord-americană de cercetare a spațiului cosmic. 

Etape de desfășurare ale unui training Process Communication Model

Totul începe cu înscrierea, care poate fi realizată fie individual, fie la nivel de echipă. Fiecare participant completează apoi online un chestionar de personalitate, care urmează să fie parcurs în aproximativ 30 de minute.  Pe baza răspunsurilor oferite, primești un raport complex cu arhitectura de personalitate, care te va ajuta să te cunoști mai bine. 

A doua etapă a unui training Process Communication Model durează 3 sau 4 zile și îți permite să analizezi toate modurile în care metodologia te poate ajuta în contextul actual, personal și profesional.

Pe parcursul acestor zile, înveți tipurile de personalitate și percepțiile acestora, prin intermediul unor analize cu exemple concrete. Cunoașterea fiecărui tip în parte este aprofundată până în momentul în care îi înveți preferințele, punctele forte, nevoile psihologice, modul de a vorbi, comportamentul în condiții de stres, mediile în care locuiește sau lucrează. În plus, înveți să recunoști la oamenii din jurul tău fiecare dintre trăsăturile relevante de personalitate. 

Etapa a treia se desfășoară pe durata a trei luni și te ajută să fixezi și să utilizezi în contexte cât mai diverse cunoștințele dobândite. Primești o temă săptămânală, care include un chestionar interactiv pentru recapitularea teoriei, dar și un exercițiu practic și necesitatea de a realiza profilul a două persoane, pe baza unor interviuri acordate pe Youtube. 

Beneficiile unui training Process Communication Model

Ca urmare a tuturor informațiilor dobândite și activităților practice efectuate, cursanții își îmbunătățesc în mod semnificativ comunicarea și relațiile. Ei ajung să stăpânească metode de adaptare și transmitere a mesajului în funcție de interlocutor, găsesc explicații pentru situații conflictuale din trecut și reușesc să genereze soluții eficiente pentru rezolvarea acestora. 

Se ajunge la optimizarea activităților cotidiene, în special datorită identificării, împreună cu un trainer certificat, a acelor activități care generează energie și satisfacție personală.

La nivel de organizație, aplicarea metodologiei permite recrutarea persoanelor potrivite pentru fiecare post în parte. De asemenea, sunt îmbunătățite rezultatele obținute în negocieri, prin antrenarea abilităților de persuasiune și adaptarea lor la interlocutor. 

Stilul de leadership este adaptat la echipă și este pusă la punct o strategie de păstrare a oamenilor talentați, în funcție de structura lor de personalitate. 

În concluzie, un training Process Communication Model îmbunătățește vizibil modul în care abordezi relațiile personale și profesionale, sporindu-ți șansele de succes.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni