• PRO TV
  • În Japonia, oamenii învață să zâmbească din nou, după ce au purtat prea mult măști de protecție sanitară

În Japonia, oamenii învață să zâmbească din nou, după ce au purtat prea mult măști de protecție sanitară

În Japonia, oamenii învață să zâmbească din nou, după ce au purtat prea mult măști de protecție sanitară

Un procent important din populația Japoniei se confruntă cu probleme de adaptare la viața fără Covid-19. După ce restricțiile medicale au fost ridicate, mulți au continuat să poarte măști de protecție, uitând să-și mai folosească mușchii feței pentru zâmbit.

Japonezii purtau măști sanitare de protecție și înainte de Covid-19, în special pentru bolile respiratorii sezoniere și „febra fânului”. Când guvernul a emis restricții și obligativitatea purtării măștii, japonezii s-au conformat.

Însă, după ridicarea restricțiilor, mulți au continuat să se protejeze, ascunzându-ți chipul și, implicit, zâmbetul. Azi, o parte însemnată a populației Japoniei are nevoie de lecții de zâmbit, „abilitate” pe care au cam uitat-o în timpul pandemiei.

„Nu mi-am prea folosit mușchii feței în timpul pandemiei de Covid-19”, a declarat Himawari Yoshida, o tânără de 20 de ani care a uitat cum se zâmbește, scrie timeslive.co.za. 

Ea a apelat la serviciile unei firme care îi pregătește pe oameni pentru întâlnirea cu alți oameni, pentru un interviu de angajare, pentru o ceremonie. Zâmbetul e important în fiecare dintre ele.

Instructoarea ei este Keiko Kawano, care a deschis o „școală de zâmbete” la Tokio. Totodată, ea predă la Școala de Artă Sokei, unde are zeci de elevi la fiecare lecție de zâmbit pe care o predă.

Aici, cursanții exersează zâmbetul în mici oglinzi pe care le țin în mâini. 

Kawano crede că există o explicație pentru care japonezii zâmbesc mai puțin decât occidentalii: paradoxal, ei sunt mai puțin înclinați să zâmbească decât occidentalii din cauza sentimentului de securitate ca națiune insulară și ca stat unitar.

Fotografii: Egaoiku Facebook

Vezi și VIDEO:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni