• PRO TV
  • (P) Austrotherm investește și se extinde în România, inaugurând Fabrica EPS din Călan

(P) Austrotherm investește și se extinde în România, inaugurând Fabrica EPS din Călan

(P) Austrotherm investește și se extinde în România, inaugurând Fabrica EPS din Călan

Austrotherm, lider în domeniul termoizolațiilor ecologice în Europa Centrală și de Est, a inaugurat vineri fabrica de termoizolații din Călan, jud. Hunedoara. Noua fabrică a presupus o investiție de circa șase milioane de euro, contribuind, în primul rând, la dezvoltarea mediului de afaceri din județ, prin alocarea a aproximativ 30 de locuri de muncă.

Cu această nouă deschidere de fabrică, Austrotherm EPS, pionier în domeniul izolațiilor, are în acest moment capacitatea de a livra în vestul României polistiren expandat ecologic într-un timp mai scurt și într-un mod mai eficient din punct de vedere energetic.

Instalația de producție de ultimă generație este proiectată pentru fabricarea atât a polistirenului expandat alb Austrotherm, cât și a Austrotherm EPS-PLUS „gri”, care oferă o izolare și mai bună.

Suntem pe un teren de 30.000 de metri pătrați, deținut de Austrotherm în Călan. Investiția s-a realizat pe 16.000 de metri pătrați, deci avem potențial de dezvoltare. Am construit o fabrică cu o capacitate de 250.000 de metri cubi de polistiren expandat pe an, cu posibilitatea de extindere. Există și o faza a două a investiției – o linie de plăci pentru încălzire în pardoseală. Sunt două echipamente – o mașînă de injecție care produce plăcile de eps și una de termoformare care produce folia care protejează placă de eps și o linie de asamblare. Costurile de investiție s-au ridicat la aproximativ 6 milioane de euro, ea fiind finalizată într-un timp record”, a declarat Laurențiu Istrate, administrator, responsabil proiect Călan.

Noua locație din Transilvania completează în mod optim locațiile de producție ale Austrotherm din sud (București), nord-est (Horia) și vest (Arad). „Timpul de livrare către clienți va scădea considerabil de acum încolo. Accentul nostru este acum clar pe rute de livrare mai scurte și o flexibilitate mai mare pentru clienții noștri. Capacitatea de depozitare ne permite, de asemenea, să oferim livrări combinate de materiale izolante EPS și XPS“, informează Roxana Ghioca, Director General Austrotherm România.

Citește continuarea pe www.stirileprotv.ro!

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni