• PRO TV
  • Mii de blocuri din București nu au apă caldă din cauza avariilor și lucrărilor de modernizare. Reacția Termoenergetica

Mii de blocuri din București nu au apă caldă din cauza avariilor și lucrărilor de modernizare. Reacția Termoenergetica

Mii de blocuri din București nu au apă caldă din cauza avariilor și lucrărilor de modernizare. Reacția Termoenergetica

Situație disperată pentru locatarii racordați la sistemul centralizat de termoficare: mii de blocuri din Capitală nu au apă caldă de la începutul lunii august, iar termenul de reluare a alimentării a fost prelungit de Termoenergetica.

Sute de oameni furioși cer explicații în fiecare zi pe pagina oficială de Facebook a companiei municipale Termoenergetica în legătură cu reluarea furnizării apei calde. Alimentarea în sectoarele 2 și 3 a fost oprită la 1 august, pentru efectuarea unei revizii generale a CTE Sud și pentru efectuarea unor lucrări de înlocuire a rețelelor primare. 

Importante lucrări au loc acum în zona căminului Releului, unde sunt amplasate vanele care fac legătura între Magistrala 3 Sud și Magistrala Berceni, respectiv legăturile între conductele de alimentare între CTE Sud și CTE Progresu.

Deși au anunțat remedierea problemei la data de 11 august, reprezentanții Termoenergetica au revenit cu câteva ore înainte de expirarea termenului pentru a anunța prelungirea șantierului.

Decizia de continuare a lucrărilor a fost impusă de starea precară a conductelor de termoficare, de imposibilitatea efectuării sudurilor după montarea noilor tronsoane de conductă, dar mai ales de necesitatea urgentării măsurilor privind exploatarea în siguranță a întregului sistem de termoficare. Termenul de finalizare a lucrărilor este 20 august 2023”, au scris aceștia pe Facebook.

Lipsa apei calde îi revoltă pe bucureșteni

Bucureștenii sunt la capătul puterilor, după ce sunt nevoiți să încălzează zilnic apă pentru a se spăla. Pagina oficială de Facebook a companiei municipale a devenit un loc de descărcare a frustrărilor și al întrebărilor fără răspuns.

Vă bateți joc de noi! Lucrați noaptea și lăsați apa caldă să funcționeze ziua! Am un copil de 5 luni care s-a îmbolnăvit și am nevoie de apă! Nu suntem la țară! Suntem în oraș! Este strigător la cer! În țările civilizate, dacă acest lucru se întâmpla, amenda era dată de guvern și locatarii nu mai plăteau factura în luna respectivă”, a scris cineva pe Facebook.

Am și eu câteva întrebări: în câte schimburi lucrați? Lucrați și noaptea? Dar în weekend? Oare faptul că sute de mii de oameni au rămas fără apă caldă ar justifica să lucrați 24/7?? Și prin contractul de furnizare ce procent de funcționare ar trebui să asigure Termoenergetica și care sunt daunele în cazul în care nu realizează procentul respectiv?”.

De la începutul anului 2023 până acum au trecut 222 de zile, și aproape jumătate dintre ele au fost fără căldură, fără apă caldă, sau fără căldură și fără apă caldă. În anul 2023. Repetați după mine, în anul 2023. Chiar nu puteți să găsiți un manager de proiect eficient, care chiar să se asigure că lucrările sunt duse la bun sfârșit în termenul agreat inițial? De ce vreți să vă etalați prin incompetență și indolență?”.

Probleme similare și în sectoarele 1, 4 și 5

Și bucureștenii din alte sectoare au semnalat lipsa apei calde în luna august. În Sectorul 1, probleme sunt de la începutul anului.

Când vom avea, real, apă caldă în Sectorul 2? Termenul a fost actualizat pentru data de 20 August, asta înseamnă deja 18 zile consecutive fără strop de apă caldă. Există încă oameni în acest oraș care vor să se spele în niște condiții normale, nu la lighean. Am tot avut răbdare și înțelegere față de voi, dar deja bătaia voastră de joc a ajuns un nivel nebănuit până acum”.

Ok și în sectorul 5 de ce nu este apă caldă de două săptămâni? Ați anunțat că revine pe 7.08 la ora 23.30, apoi ați prelungit până pe 11.08, iar acum până pe 20.08??? Chiar vă bateți joc de oameni. De ce nu anunțați că e oprită apa caldă toată vara și gata?”.

Vă reamintim că, săptămâna trecută, simultan cu oprirea CTE Sud, pentru efectuarea reviziei anuale, au fost începute lucrări în Sectorul 3, pe conducta Magistralei 3 Sud - în zona străzii Releului - și în căminul Releului. În paralel, în succesiunea operațiunilor și manevrelor tehnice impuse de pornirea CTE Progresu s-au produs mai multe avarii pe rețeaua termică primară, în urma cărora s-a constatat că rețeaua primară amplasată în zona Calea Văcărești - Bulevardul Abatorului din Sectorul 4 nu prezintă siguranță în exploatare. De aceea au fost începute în regim de urgență lucrări și în această parte a Capitalei”, explică reprezentanții Termoenergetica București.

Fotografii: Termoernergetica București Facebook

Vezi și VIDEO: 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni