• PRO TV
  • Singura casă care a rămas în picioare după incendiile devastatoare din Lahaina, insula Maui

Singura casă care a rămas în picioare după incendiile devastatoare din Lahaina, insula Maui

Singura casă care a rămas în picioare după incendiile devastatoare din Lahaina, insula Maui

Orașul Lahaina, din insula Maui (Hawaii), a fost transformat în ruină după incendiile cumplite care s-au abătut asupra arhipelagului în luna august. O singură casă, în valoare de 4 milioane de dolari, a supraviețuit focului în așezarea cu 12.700 de locuitori.

Dora Atwater Millikin și Dudley Long Millikin III sunt proprietarii locuinței care a supraviețuit miraculos în urma incediilor de vegetație care au devastat insula Maui. Cei doi soți au vorbit în premieră despre norocul care i-a ținut departe de dezastru. Totul este cenușă în jurul lor, însă casa de 4 milioane de dolari a fost neatinsă de flăcări.

Este o casă făcută 100% din lemn și nu am protejat-o împotriva incendiilor”, a dezvăluit femeia pentru LA Times.

Cei doi au dezvăluit că, cu câteva săptămâni înainte de izbucnirea incendiilor, au înlocuit acoperișul din catran cu unul din tablă și au tăiat vegetația din jurul casei. Nu se gândeau la iminența unui incendiu, ci voiau să scape de termitele din jurul casei.

Dora Atwater Millikin a mărturisit că în timpul incendiilor care au devastat orașul din insula Maui erau imagini greu de privit. 


Sursa foto: Getty Images

Vezi mai multe poze în GALERIA FOTO de mai sus!

Ea crede că aperișurile din catran au fost cauza principală pentru care toate casele din oraș s-au făcut scrum.

Când s-au întâmplat toate astea, au fost bucăți de lemn - de șase, 12 inci lungime - care erau în flăcări și aproape că pluteau prin aer odată cu vântul. Se loveau de acoperișurile oamenilor și, dacă era un acoperiș de catran, lua foc”, a spus femeia pentru sursa citată.

Incendiile din Maui nu au impresionat pe toată lumea. O blondă celebră a făcut plajă la câțiva kilometri de locul dezastrului.

Nu mai puțin de 114 oameni au murit în urma incendiilor din insula Maui, a doua ca mărime din arhipelagul Hawaii. Peste 1.000 de persoane au fost date dispărute.

Aproape 3.000 de case și afaceri au fost mistuite de flăcări, iar pierderile financiare depășesc 6 miliarde de dolari, au anunțat autoritățile, conform abc7.com.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni