• PRO TV
  • (P) Câteva artificii pentru a-ți înfrumuseța sufrageria

(P) Câteva artificii pentru a-ți înfrumuseța sufrageria

(P) Câteva artificii pentru a-ți înfrumuseța sufrageria

Sufrageria sau livingul sau camera în care lumina naturală intră ca și cum ar fi la ea acasă. Cam așa am putea să descriem sufrageria. Această cameră specială din casa oricui este un punct fierbinte al casei. Se află cumva la intersecția dintre dormitor, bucătărie și hol. Cu alte cuvinte, e în mijlocul tuturor și este poate cea mai tranzitată cameră de la tine din casă. De fiecare dată când stai inconfortabil pe scaunul de la birou, nu te gândești la scumpa ta canapea pe care abia aștepți să te întinzi când ajungi acasă? Poate te gândești ce s-a mai întâmplat în episodul din serialul tău preferat pe care nu ai mai apucat să îl vizionezi până la final. Sau poate la cartea aia bună pe care ai lăsat-o pe canapea și oricât de mult te-a prins, mai trebuia să te și odihnești. Probabil că ai realizat deja cât de importantă este sufrageria și cât de mult te gândești la ea când faci orice altceva și cum abia aștepți să ajungi acasă.

Acum că am stabilit cât de importantă este sufrageria pentru tine și pentru starea ta de bine, hai să vedem și de ce lucruri ai nevoie pentru a te simți și mai bine. O să îți dăm un singur exemplu, așa că iar trebuie să faci un mic exercițiu de imaginație. Gândește-te la o sufragerie decorată frumos, în culori calde, lumina naturală cade perfect pe fotoliul extensibil sau pe canapea. Doar că, pe lângă asta, mai ai în jur o mulțime de mobilă înghesuită. Abia ai loc să te arunci în canapea, iar accesul la fotoliul extensibil se face greu din cauza mobilei care e așezată prost sau e prea multă și prea înghesuită.

Acum că ai realizat și cât de importantă este ordinea și atmosfera din sufragerie, ți-am atras atenția. Dacă și tu stai într-o sufragerie mai înghesuită sau erai pe punctul de a rearanja lucrurile din cameră, atunci rămâi până la final pentru câteva sfaturi prețioase.

Poți să schimbi foarte ușor atmosfera, doar cu niște vopsea sau tapet

Valabil pentru orice cameră, nu doar pentru sufragerie, vopseaua și tapetul sunt poate cele mai ieftine și bune trucuri prin care să schimbi total atmosfera dintr-o cameră. Însă, astăzi o să ne rezumăm doar la sufragerie. 

Livingul este adesea locul cu cea mai multă lumină naturală, așa că o vopsea de o culoare prea țipătoare va strica atmosfera. Sau mai rău, chiar o să te agite și camera o să își piardă din scopul ei principal. Gândește-te cum ar fi ca după o zi obositoare la birou să ajungi într-o cameră cu pereții care par că vor să te înghită. 

De preferat, în living, ai nevoie de culori calde sau neutre, care să nu streseze ochiul și care în combinație cu lumina naturală să te relaxeze și mai tare. În plus, în funcție de vopsea sau de tapet, îți alegi stilul camerei, dar și mobila implicit. Și la fel este și în cazul tapetului. Ar trebui să nu alegi unul cu un model încărcat. Optează în ambele cazuri pentru lucruri cât mai simple.

Schimbă mobilierul vechi și încearcă diverse combinații

Atunci când vrei să schimbi cu totul fața unei camere, ei bine, nu te aștepta ca asta să nu te coste. Depinde și de ce schimbări ai de făcut. Am ajuns și la un subiect mai sensibil, mobilierul de sufragerie. Și este sensibil pentru că o să îți mănânce foarte mult timp. Până stai să găsești combinațiile potrivite și ceva ce îți și place și se încadrează în buget.

Dacă ai destul loc în sufragerie, ai putea să îți faci un mic colț de relaxare. Iei un fotoliu extensibil, o măsuță lângă și gata. Sau ai putea să pui chiar două fotolii extensibile și să optezi pentru o canapea mai mică. În schimb, dacă nu ai atât de mult spațiu, ca să faci asta, trebuie să mai scapi de mobilierul vechi sau să reorganizezi.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni