• PRO TV
  • Șoferii băuți sau drogați care provoacă accidente cu victime, obligați să întrețină minorii rămași fără părinți

Șoferii băuți sau drogați care provoacă accidente cu victime, obligați să întrețină minorii rămași fără părinți

Șoferii băuți sau drogați care provoacă accidente cu victime, obligați să întrețină minorii rămași fără părinți

O lege care protejează minorii rămași fără părinți în urma decesului părinților, în accidente rutiere provocate de șoferi băuți, a fost aprobată de guvernatorul statului Texas. Măsura de protecție socială este salutată la scară largă în SUA și ar putea inspira și autoritățile din România.

Guvernatorul Texasului a avizat favorabil un proiect de lege care obligă șoferii care au provocat accidente mortale sub influența alcoolului sau a drogurilor să plătească despăgubiri uriașe copiilor minori rămași fără părinți.

Legea, inspirată de un act similar aprobat în statul Tennessee anul trecut, prevede că șoferii vinovați vor asigura ajutor financiar minorilor rămași fără părinți până când aceștia împlinesc 18 ani sau termină liceul.

Conform prevederii legale, valoarea despăgubirilor trebuie să țină cont de „nivelul de trai cu care este obișnuit copilul”, „starea fizică și emoțională” a acestuia și „nevoile educaționale” pe care le are fiecare minor rămas fără părinți.

Bunica Cecilia Williams, femeia care a inspirat America


Sursa foto: KSAT 12 YouTube

Legilația a fost îmbunătățită în statul Tennessee începând cu anul trecut, datorită eforturilor unei femei pe nume Cecilia Williams. Aceasta este considerată creatoarea Legii Bentley, nume dat după nepotul ei, Bentley, care a supraviețuit unui accident teribil în aprilie 2021.

Atunci, un șofer beat a intrat cu mașina în autoturismul fiului ei, Cordell (30 de ani). La bord se mai aflau nora femeii, Lacy (25 de ani), și cei trei fii ai lor. În urma impactului puternic, doi dntre copii - Bentley (7 ani) și Mason (5 ani) - au scăpat cu viață.

Rămasă tutoare a celor doi copii și a altor doi nepoți pe care-i are, Cecilia Williams a schițat un proiect de lege care obliga șoferii beți să plătească despăgubiri financiare copiilor rămași fără părinți în urma accidentelor.

Deși a reușit să convingă autoritățile să promoveze un astfel de proiect legislativ, femeia nu a beneficiat de pe urma lui, deoarece prevederile nu se pot aplica retroactiv.

Cecilia Williams a oferit un interviu postului TV KSAT 12, din San Antonio, Texas, în care e explicat necesitatea acestui proiect legislativ. Vezi VIDEO mai jos!

 

Alte 24 de state din SUA au preluat legea sau pasaje din aceasta, pentru a asigura protecție copiilor rămași fără sprijin în urma decesului părinților.

Fotografii: KSAT 12 YouTube/Shutterstock

Vezi și VIDEO:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni