• PRO TV
  • (P) Pokerul și remi sunt jocuri de îndemânare, arată un nou studiu

(P) Pokerul și remi sunt jocuri de îndemânare, arată un nou studiu

(P) Pokerul și remi sunt jocuri de îndemânare, arată un nou studiu

Un nou studiu realizat în India a demonstrat că pokerul și remi sunt jocuri de îndemânare și că norocul nu influențează atât de mult rezultatele. Studiul a fost coordonat de Tapan K. Gandhi, profesor la Universitatea din Delhi, alături de alți specialiști din domeniu.

Principala concluzie a studiului este că abilitățile cognitive și de altă natură sunt necesare pentru a avea succes în poker și remi. Profesorul Gandhi a menționat că studiul a dezmințit mitul potrivit căruia cele două jocuri sunt influențate în mare măsură de noroc. Dimpotrivă, abilitățile sunt necesare pentru a avea succes.

"Am descoperit că atât în poker cât și în remi, abilitățile se îmbunătățesc pe măsură ce utilizatorii joacă mai mult. Pe măsură ce un utilizator joacă mai mult, media ratei de câștig este în creștere. Asta înseamnă că succesul pe termen lung nu poate fi considerat un fenomen aleatoriu", este una dintre concluziile studiului.

Mai mult, cei care au realizat studiul au mai ajuns la concluzia că abilitățile sunt importante indiferent dacă încerci platformele de poker online sau joci în mod tradițional, același lucru fiind valabil și când vine vorba de remi. Abilitățile sunt cele care fac diferența, nu norocul. "Din studiile efectuate, concluzionăm că nu există nicio diferență între versiunile online și offline din perspectiva cerințelor ca abilități", se arată în studiul citat.

"De-a lungul cercetării noastre, ni s-au prezentat cazuri convingătoare care au arătat clar că aceste jocuri necesită într-adevăr un nivel de pricepere care a ajutat la dezvoltarea abilităților cognitive ale jucătorilor. Nu doar limitând aspectul de abilități la un joc, am observat și că abilitățile mai soft ale jucătorului, cum ar fi aceea de a deprinde indicii sociale, de a lua decizii în situații de presiune ridicată, de reținere a cărților, printre altele, de a avansa de-a lungul timpului în care a jucat constant sunt importante", a spus profesorul Gandhi, potrivit The Hindu.

Pokerul a fost propus pentru a fi sport olimpic

De mai bine de câțiva ani se discută chiar despre posibilitatea ca pokerul să devină un sport olimpic. Asta deoarece sunt tot mai mulți oameni care s-au convins că pokerul este un joc de abilități, nu unul de noroc. La poker, rezultatele nu sunt influențate de un RNG cum se întâmplă la alte jocuri de noroc. Regulile sunt atât de bine concepute încât jucătorii cu abilități mai bune pot ieși învingători de la masă, dacă fac alegerile potrivite.

Iar viața unui jucător profesionist de poker arată cam ca cea unui sportiv de performanță. Profesioniștii din poker se antrenează, studiază, fac ședințe la mental coach, își analizează adversarii. Practic, nu există nicio diferență între un jucător profesionist de poker și un sportiv de performanță. 

Din acest motiv, nu ar fi surprinzător ca peste câțiva ani să vedem pokerul ca sport olimpic. Lista este actualizată constant de CIO, iar discuțiile sunt în desfășurare. Pentru ca un sport să fie inclus la Jocurile Olimpice, e nevoie ca el să fie reunit sub forma unei federații internaționale. Acest lucru s-a întâmplat deja în poker, unde a fost înființată o federație internațională. Mai este necesar ca jocul să fie răspândit pe aproape toată suprafața globului, lucru ce se întâmplă deja. Și, în același timp, este și un joc cu priză la public, din moment ce atât de mulți oameni îl practică. Argumente sunt destule, astfel că se așteaptă ca o decizie să fie luată.

De ce este pokerul un joc popular

Te-ai întrebat ce are pokerul în plus în comparație cu alte jocuri de cărți? Tocmai faptul că rezultatele depind în mare măsură de deciziile pe care le iei îl face atât de frumos. Este un joc simplu, dar complex. Un joc în care trebuie să ai o strategie potrivită, atenție distributivă și inspirație. Pokerul scoate din tine spiritul competitiv, în timp ce te face să te distrezi. Și pentru că este atât de popular, îl poți practica oricând și de oriunde. 

Socializarea este un alt argument care a contribuit la succesul jocului de poker. Fie că joci live, fie că o faci online, ai parte de socializare. Dacă încerci pokerul live, vei întâlni constant oameni noi și vei putea descoperi noi culturi sau noi perspective asupra vieții. Pokerul adună la un loc oameni din toate categoriile sociale care împart aceeași pasiune, din acest motiv este atât de apreciat.

888poker este parte din 888 Romania Limited, operator economic care deține licența Clasa I ONJN L1160654W000324, valabilă în perioada 1 septembrie 2016 – 31 august 2026.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni