• PRO TV
  • (P) Unde să amplasezi scaunele în living: sfaturi pentru o amenajare ca la carte

(P) Unde să amplasezi scaunele în living: sfaturi pentru o amenajare ca la carte

(P) Unde să amplasezi scaunele în living: sfaturi pentru o amenajare ca la carte

Într-un spațiu de relaxare precum livingul, fiecare detaliu contează. De la culorile alese pentru pereți și draperii până la poziționarea mobilierului, toate au un impact semnificativ asupra atmosferei generale. Unul dintre cele mai importante elemente este reprezentat de scaunele de living, care nu doar că adaugă o notă estetică spațiului, dar au și un rol funcțional, oferind confort oaspeților și membrilor familiei. Dar unde este cel mai bine să le așezi? Cum să le integrezi pentru a obține un efect armonios și practic?

Ia-ți câteva minute pentru a înțelege cum să poziționezi în mod eficient aceste piese de mobilier. Cu ajutorul unor sfaturi simple, dar eficiente, vei reuși să creezi un spațiu atât estetic, cât și practic, cu ajutorul unor scaune living.

Optimizarea spațiului

Primul pas în amenajarea încăperii este să evaluezi dimensiunea și forma acesteia. Dacă ai un living spațios, ai libertatea de a experimenta decoruri cu mai multe scaune. În schimb, pentru o cameră mai mică, trebuie să optezi pentru piese de dimensiuni reduse, care nu încarcă vizual spațiul.

Confort și funcționalitate

Unul dintre principalele scopuri ale scaunelor pentru living este oferirea confortului. Alege scaune cu spătar și șezut moale, pentru a asigura o experiență relaxantă și asigură-te că le amplasezi în apropierea unei mese sau a unei lămpi de citit, dacă este cazul. Astfel, oaspeții tăi se vor simți ca acasă, având totul la îndemână.

Armonizarea cu restul mobilierului

În mod evident, scaunele din living trebuie să se potrivească cu restul mobilierului. Dacă ai o canapea de o anumită culoare sau stil, căută scaune care să completeze și să nu contrasteze neplăcut. Echilibrul este cheia. În cazul în care canapeaua este simplă, poți alege scaune cu un design mai îndrăzneț sau invers.

Utilizarea ca elemente decorative

Pe lângă funcționalitate, scaunele pot servi și ca elemente de decor. Poți alege modele cu imprimeuri colorate, cu texturi interesante sau chiar scaune vintage, pentru a adăuga un strop de personalitate spațiului tău. Un scaun într-o nuanță puternică sau cu un design special poate deveni punctul central al încăperii.

Accesibilitate

Dacă vrei ca scaunele de living să fie la vedere și ușor de accesat, este esențial să te asiguri că nu obstrucționează circulația. Lasă suficient spațiu între ele și alte piese de mobilier pentru a permite o circulație fluidă. Oamenii ar trebui să se poată deplasa ușor prin sufragerie, fără a se împiedica de mobilier.

Amenajarea livingului poate fi o adevărată provocare, mai ales când vine vorba despre așezarea mobilierului într-un mod care să combine funcționalitatea cu estetica. Cu toate acestea, cu puțină atenție și planificare, scaunele din sufragerie pot deveni nu doar un element funcțional, ci și unul decorativ, care adaugă valoare și stil spațiului tău. Așadar, nu te grăbi, experimentează și găsește cea mai bună poziționare pentru scaunele tale, astfel încât să te bucuri de un living armonios.

Pe ScauneOnline.ro, spre exemplu, găsești cu siguranță piesele de care ai nevoie. Trebuie doar să iei în calcul aspectele prezentate anterior și să te asiguri că achiziționezi produse care să se potrivească cu personalitatea ta. Astfel, te vei simți în largul tău în sufragerie și o vei transforma într-o oază de liniște, unde te întorci cu drag după o zi lungă! 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni