• PRO TV
  • VIDEO Clipe de groază pentru Eduard Giosu, tânărul decedat la spital la scurt timp după ce a fost filmat agonizând

VIDEO Clipe de groază pentru Eduard Giosu, tânărul decedat la spital la scurt timp după ce a fost filmat agonizând

VIDEO Clipe de groază pentru Eduard Giosu, tânărul decedat la spital la scurt timp după ce a fost filmat agonizând

O cameră de supraveghere a surprins ultimele momente din viața lui Eduard Giosu, transportat la spital cu răni la nivelul capului, la scurt timp după intervenția unui echipaj de poliție. Tânărul a murit la „Universitar” ca urmare a unui edem cerebral. Autopsia a scos la iveală detalii înfiorătoare.

Doi polițiști de la Secția 17 din București au fost cercetați pentru modul în care au intervenit în cazul lui Eduard Giosu, la data de 18 septembrie. Conform unui apel la 112, tânărul avea un comportament neadecvat, era îmbrăcat doar în chiloți și se arunca pe capota mașinilor dintr-o parcare din Sectorul 5.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă confirmă cele relatate la 112. Vezi poze în GALERIA FOTO de mai jos!

Gallery

La scurt timp după intervenția polițiștilor, tânărul a fost transportat la Spitalul Universitar de Urgență București în stare comatoasă. Eduard a murit la spital în urma unui stop cardiorespirator și a unui edem cerebral. La autopsie s-a constatat că tânărul consumase anterior mai multe substanțe interzise, printre care cocaină, metamfetamină și cananbis. Familia acuză poliția că agenții au intervenit în forță și i-au cauzat moartea.

Ce au surprins camerele de luat vederi | VIDEO

În urma anchetei demarate după moartea tânărului, doi dintre polițiști au fost cercetați de Serviciul Omoruri. Cei doi s-au ales cu dosare penale pentru purtare abuzivă, însă rezultatul anchetei nu a fost pe placul familiei: tânărul s-a lovit singur la cap, nu din cauza polițiștilor.

Imaginile făcute publice pe contul de Facebook Sindicatul Europol ni-l dezvăluie pe Eduard Giosu în stare de agitație și vădită suferință. Comportamentul său ciudat i-a alertat pe martori, care au sunat la 112. În clipul postat online nu sunt imagini de la intervenția polițiștilor, care ar fi lămurit mare parte din mister.

Criminalii/torționarii/milițienii de la Secția 17 Poliție, așa cum au fost numiți de 2 săptămâni încoace, pot de astăzi să reacționeze public și să vorbească despre NEVINOVĂȚIA lor.
Drama tânărului care se afla sub efectul a 5 substanțe psihoactive a fost generată de efectul drogurilor. Halucinații, stare de anxietate, agitație, incoerență ș.a. sunt doar câteva dintre simptomele vizibile pe care le trăiește un consumator.

Din păcate pentru acest tânăr, acestea au fost fatale. Până la sosirea primului echipaj de poliție, în urma celor două apeluri 112, tânărul a fost surprins de camerele video, dar și de martori în timp ce se aruncă peste autoturismele din parcare și chiar se aruncă pe asfalt provocându-si vătămări care i-au adus sfârșitul”, au scris reprezentanții Sindicatului Europol.

Iubita lui Eduard Giosu: „Părea neliniștit, a zis că are nevoie de aer”

Iubita tânărului decedat după intervenția poliției a dezvăluit pentru RTV că Eduard nu consumase niciun drog în seara în care și-a pierdut viața. Cu toate acestea, testele efectuate la spital au scos la iveală că acesta avea în corp urme de substanțe interzise.

Nu am consumat nimic, a fost ziua mea. Am stat într-o grădină cu el și am ascultat muzică live toată ziua. Seara când ne-am întors acasă erau și colegii mei de apartament. La ora 01.30 el a zis că se bagă în pat pentru că e târziu și intră la muncă. Am mai stat cu amicii mei și după m-am dus în cameră. La un moment dat, Eduard s-a ridicat, părea așa neliniștit, a zis că are nevoie de aer și că se duce să fumeze o țigară”, a spus tânăra conform sursei citate.

Ea și-a dat seama că iubitul ei a ieșit din casă fără chei, așa că a ieșit după el. L-a găsit cu greu, după ce apăruse prima mașină de poliție. Ce a auzit și a văzut a băgat-o în sperieți.

Am ieșit și am auzit un Nu da!. L-am găsit pe Eduard în balta de sânge, pe burtă, abia respirând, nu putea să vorbească. Polițiștii nu vorbeau cu mine deloc. Am întrebat când vine SMURD-ul, nu mi s-a răspuns. Îl lăsau pe băiatul ăsta să moară acolo. Își dădea efectiv ultimele suflări și mai făceau și glume să-l ducem la Obregia sau la Universitar de urgență.

La spital, unul dintre ei mi-a zis că l-a dat pe Eduard cu spray cu piper și ar fi căzut pe el pentru că avea sânge pe bluză. Mi-a zis că era recalcitrant, că se dădea cu capul de pereți”, a adăugat ea.

Cum se apără polițiștii

Polițiștii care au intervenit la locul faptei s-au apărat, spunând că au intervenit conform manualului. Ei au folosit un spray iritant-lacrimogen și un baston, fiindcă tânărul ar fi fost agresiv. La un moment dat, Eduard s-ar îndepărtat de cei doi polițiști și a căzut pe spate, lovindu-se de asfalt. După ce s-a ridicat a mai căzut o dată și s-a lovit la cap. Atunci a fost imobilizat.

Înțelegem drama familiei, dar nu putem să nu vorbim despre presiunea mediatică și acuzațiile nefondate aruncate în cârca polițiștilor și care au avut un puternic impact emoțional. Dincolo și de ultrajul a căror subiecți au fost polițiștii, e important că azi avem o expertiză științifică ce confirmă că nu intervenția polițiștilor a cauzat decesul tânărului, ci loviturile pe care și le-a cauzat”, mai spun reprezentanții Sindicatului Europol.

Fotografii: Sindicatul Europol

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni