• PRO TV
  • Ce amendă a putut să primească o familie din județul Sibiu după ce și-a aruncat mobila veche în pădure

Ce amendă a putut să primească o familie din județul Sibiu după ce și-a aruncat mobila veche în pădure

Ce amendă a putut să primească o familie din județul Sibiu după ce și-a aruncat mobila veche în pădure

Și-au făcut curat în casă, dar tot gunoiul l-au dus în pădure. O familie din comuna Șura Mare, județul Sibiu, a fost amendată după ce oamenii din localitate au făcut o sesizare la primărie.

O familie din comuna Șura Mare a fost identificată de angajații Primăriei și amendată cu 500 de lei, după ce și-a făcut curat în casă și a aruncat mobila veche într-o pădure de la marginea comunei, potrivit turnulsfatului.ro

„Ținând cont de sesizările primite de la oamenii care își doresc un mediu curat, dar și de promptitudinea compartimentului de Politie Locală, au fost identificate persoanele care au depozitat gunoaie pe domeniul public, mai exact în zona denumită "LA TEI (...)Persoanele identificate au fost sancționate contravențional conform HCL 72/2018, iar zona va trebui igienizată în 24 de ore.Totodată, facem precizarea că persoanele care au depozitat aceste gunoaie vor fi monitorizate pentru a nu se mai repeta această greșeală., este mesajul publicat pe pagina oficială de Fecabook a primăriei. 

Primarul spune că va monta în zonă o cameră de filmat.

„Amenda este conform maximului aprobat prin hotărâre de Consiliu Local. Doar în anul 2023, fiind o zonă îndepărtată, am organizat cel puțin patru igienizări. Cu toții ne dorim un mediu înconjurător curat și sănătos. Fiecare cetățean trebuie să contribuie la respectarea acestor măsuri, altfel nu o să avem niciodată ceea ce ne dorim. Din păcate riscăm să rămânem în mediul online sau în spatele telefonului mobil, unde ne dăm cu părerea fiecare. Vrem o țară ca afară? Haideți să o facem! Dacă o să contribuim cu toții, atunci fiecare comunitate în parte o să fie frumoasă”, a declarat primarul Ionuț Maier pentru sursa menționată. 

În România, primăriile și comisarii Gărzii de Mediu pot da amenzi pentru gunoiul care nu este colectat selectiv. Mircea Fechet, ministrul Mediului, admite că autoritățile locale sunt reticente în a aplica sancțiuni pentru gunoiul aruncat necorespunzător sau acordă amenzi foarte mici.

„Astea sunt lucruri care se întâmplă de ani de zile, de zeci de ani de zile în Vestul Europei. Amenzi mai mici de 100 de euro nu există în nicio țară", a declarat ministrul pentru digi24.ro.

Au existat și cazuri când o persoană fizică a primit o amendă de 10.000 de lei pentru gunoiul aruncat la întâmplare. S-a întâmplat în municipiul Constanța, în luna septembrie 2023.

În aprilie 2023, Primăria comunei Siminicea a primit o amendă de 50.000 de lei, după ce comisarii Gărzii de Mediu au descoperit tone de deșeuri aruncate pe câmp. Pentru a încerca să șteargă urmele, angajații primăriei au incendiat deșeurile, însă focul a fost stins de pompieri.


Sursă foto: Facebook: Primăria comunei Șura Mare

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni