• PRO TV
  • Misterul morții lui Alexei Navalnîi. Trupul neînsuflețit a fost găsit ”acoperit de vânătăi”. Dezvăluirile paramedicilor care l-au văzut

Misterul morții lui Alexei Navalnîi. Trupul neînsuflețit a fost găsit ”acoperit de vânătăi”. Dezvăluirile paramedicilor care l-au văzut

Misterul morții lui Alexei Navalnîi. Trupul neînsuflețit a fost găsit ”acoperit de vânătăi”. Dezvăluirile paramedicilor care l-au văzut

Moartea celui mai mare inamic al lui Putin este privită, pe plan internațional, drept ”crimă”. O sursă a declarat pentru un ziar britanic că spionii de la Kremlin au vizitat închisoarea lui Navalnîi cu doar două zile înainte ca acesta să moară.

Inițial, autoritățile de la Kremlin au spus că Navalnîi a ”a colapsat și a murit”, în urma unui cheag de sânge ajuns la inimă, pentru ca mai apoi să pronunța ”sindromul morții subite”.
Cu toate acestea, mai multe detalii au apărut la iveală, dezvăluite de un grup care militează pentru drepturile omului.
Organizația pretinde că mai mulți spioni ruși au vizitat închisoarea ”Lupul polar” - acolo unde Navalnîi era închis - cu doar două zile înainte ca acesta să moară.
În acest timp, spionii au deconectat mai multe camere de securitate, dar și aparate de ascultat.
De asemenea, grupul spune că viteza cu care autoritățile ruse au anunțat moartea lui Navalnîi a ridicat multe semne de întrebare.
Bărbatul, tatăl a doi copii, a fost pronunțat decedat la 2.17, iar 2 minute mai târziu închisoarea dădea un comunicat de presă.
După aproape 4 minute, un canal de Telegram controlat de stat pretindea că Navalnîi a murit din cauza unei cheag de sânge.
Șapte minute mai târziu, Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt de la Kremlin, informa media cu privire la moartea lui Navalnîi.

Conform The Time, grupul care militează pentru drepturile omului a declarat: ”Acest lucru nu poate însemna decât că totul a fost planificat și coordonat, până la comunicatul de presă. Minut cu minut. Secundă cu secundă”.
Între timp, paramedicii care i-au văzut corpul neînsuflețit spun că acesta era acoperit de vânătăi.
Lucrătorii pe ambulanță din Salekhard - care este aproape de închisoarea unde a murit Navalnîi, spun că atunci când l-au găsit era plin de vânătăi.
Conform Novaya Gazeta Europe, cadavrul este acum la morga din Salekhard, sub supravegherea poliției, dar nu a fost făcută nicio autopsie încă.
Un paramedic care a văzut corpul a declarat, conform The Sun: ”Asemenea vânătăi apar de la convulsii.
Când persoana are convulsii, cei din jur încearcă să o imobilizeze, dar dacă convulsiile sunt foarte violente, pot apărea vănătăi”
De asemenea, sunt semne că medicii de la închisoare ar fi încercat să-l resusciteze, pentru că erau semne de ”compresii pe piept”.
”Au încercat să-l resusciteze, deci a murit, foarte probabil în urma unui infract. Ce i-a provocat inima să se oprească, nimeni nu poate spune încă”.
Cauza oficială a decesului, dată de oficialitățile ruse, a fost ”sindromul morții subite”.

Foto: Facebook, Getty, Profimedia

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni