• PRO TV
  • Care au fost ultimele cuvinte rostite de Alexei Navalnîi, cu doar două zile înainte să moară în închisoare: „Eu aștept. La revedere!”

Care au fost ultimele cuvinte rostite de Alexei Navalnîi, cu doar două zile înainte să moară în închisoare: „Eu aștept. La revedere!”

Care au fost ultimele cuvinte rostite de Alexei Navalnîi, cu doar două zile înainte să moară în închisoare: „Eu aștept. La revedere!”

Alexei Navalnîi, cel mai mare critic al lui Vladimir Putin, a murit la vârsta de 47 de ani, într-un lagăr din Siberia. Bărbatul a fost scos la plimbare de gardieni, la -30 grade, iar corpul lui a cedat din cauza temperaturilor extrem de scăzute.

Gallery

​Alexei Navalnîi a fost cea mai puternică voce a Opoziţiei ruse din ultimii 20 de ani, acesta luptându-se de-a lungul anilor atât cu liderul de la Kremlin, cât și cu corupția din Rusia. Bărbatul și-a pierdut viața într-un lagăr din Siberia, după ce paznicii l-au scos la plimbare în curte, la o temperatură de -30 grade Celsius, care se resimțeau ca -50. 

Din cauza declarațiilor și criticilor aduse împotriva lui Vladimir Putin, Alexei Navalnîi a fost încarcerat de mai multe ori, la un moment dat fiind otrăvit și tratat, ulterior, în Germania. Atunci când s-a întors în Rusia, bărbatul a ieșit în stradă și a protestat împotriva conducerii Rusiei, acest gest aducându-l din nou în spatele gratiilor. În 2023, el a fost mutat într-un lagăr din Siberia, considerat succesorul gulagului sovietic.

Ce a spus Alexei Navalnîi, în ultima lui apariție publică

Recent, în spațiul public au apărut mai multe imagini cu ultima apariție publică a lui Alexei Navalnîi. La acel moment, adică cu doar două zile înainte să moară, criticul lui Vladimir Putin a transmis un mesaj ironic instanței de judecată:

„Onorată instanță, o să va trimit contul ca dumneavoastră, din salariul imens de judecător federal să-mi faceți și mie un transfer, nu de alta, dar nu prea mai am bani, inclusiv din cauza dumneavoastră. Și voi, cei de acolo, puteți face o chetă, eu aștept. La revedere!”, spunea Alexei Navalnîi în ultimele imagini în care apare în viață, potrivit unui Post TV.

Sursă foto: Getty Images, Instagram, TikTok

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni