• PRO TV
  • Rușii își vor putea lua rămas bun de la Alexei Navalnîi. Unde va fi depus înainte de înmormântare

Rușii își vor putea lua rămas bun de la Alexei Navalnîi. Unde va fi depus înainte de înmormântare

Rușii își vor putea lua rămas bun de la Alexei Navalnîi. Unde va fi depus înainte de înmormântare

După ce trupul neînsuflețit al opozantului rus Alexei Navalnîi a fost predat mamei sale, Kira Iarmîș a făcut un apel pe platforma de socializare X (Twitter). Purtătoarea de cuvânt dă de înțeles că toți simpatizanții lui Navalnîi își vor putea lua rămas bun de la el.

Kira Iarmîș a făcut un apel, prin intermediul contului de socializare, luni, în data de 26 februarie:

„Căutăm o sală pentru desfășurarea unui rămas bun public de la Alexei. Data limită: sfârșitul acestei săptămâni de lucru. Dacă aveți o locație potrivită, vă rugăm să ne contactați”, a scris purtătoarea de cuvânt. 

Anterior, presa rusă scria că reprezentanții Comitetului de Investigație îi vor da Ludmilei Navalnaia corpul fiului ei doar dacă aceasta va fi de acord să-l îngroape în secret și fără un rămas bun public. Mama lui Navalnîi a refuzat să se supună cerințelor Comisiei de anchetă, scrie meduza.io

Locuitorii Moscovei au venit la Catedrala lui Hristos Mântuitorul pentru a onora memoria lui Alexei Navalnîi, în a noua zi după moartea sa. Judecând după fotografiile distribuite de la Sotavision, lângă intrarea în biserică s-a format o coadă foarte mare, scrie sursa menționată mai sus. 

Jurnaliștii a filmat cum poliția a oprit mai multe persoane la ieșirea din lăcașul de cult pentru a le verifica actele de identitate.

Gallery

​Sâmbătă, Kira Iarmîș spunea că „Ludmila Ivanovna se află încă în Salekhard. Înmormântarea este în așteptare. Nu știm dacă autoritățile vor interveni pentru a se desfășura așa cum dorește familia și cum merită Alexei. Vă vom informa de îndată ce vom avea vești”, a adăugat ea.

Sursă foto: Instagram/ navalny

Vezi și: 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni