• PRO TV
  • Informație-șoc: Alexei Navalnîi, ucis chiar înainte de a fi eliberat printr-un schimb de prizonieri? - VIDEO

Informație-șoc: Alexei Navalnîi, ucis chiar înainte de a fi eliberat printr-un schimb de prizonieri? - VIDEO

Informație-șoc: Alexei Navalnîi, ucis chiar înainte de a fi eliberat printr-un schimb de prizonieri? - VIDEO

O colaboratoare a lui Alexei Navalnîi susține că disidentul rus, care a murit subit, în penitenciar, în data de 16 februarie, ar fi putut să fie eliberat printr-un schimb de prizonieri.

Maria Pevchikh, o aliată a lui Navalnîi, îl acuză pe preşedintele Vladimir Putin că a ordonat asasinarea lui, când era aproape de a fi eliberat.

Alexei Navalnîi, la un pas de a fi eliberat

Într-o declaraţie postată pe Youtube, Maria Pevchikh a spus că discuţiile despre un schimb între Navalnîi şi doi cetăţeni americani neprecizaţi pentru Vadim Krasikov, un asasin în slujba FSB în închisoare în Germania, erau în stadii finale la momentul morţii lui.

"Aleksei Navalnîi putea sta în acest scaun chiar acum, chiar astăzi. Nu este o figură de stil, s-ar fi putut şi ar fi trebuit să se întâmple. Navalnîi ar fi trebuit să iasă în următoarele zile, pentru că am primit o decizie privind schimbul său. La începutul lunii februarie, lui Putin i s-a propus să-l schimbe pe ucigaş, ofiţerul FSB Vadim Krasikov, care ispăşeşte o pedeapsă pentru o crimă la Berlin, cu doi cetăţeni americani şi cu Aleksei Navalnîi", susţine Maria Pevchikh.

Maria Pevchikh a mai declarat că aliaţii lui Navalnîi au lucrat încă de la începutul războiului din Ucraina la un plan pentru a-l scoate din Rusia ca parte a unui schimb care implica eliberarea unor "spioni ruşi în schimbul unor deţinuţi politici".

Când și unde ar putea fi înmormântat Aleksei Navalnîi

Funeraliile publice ale lui Aleksei Navalnîi urmează să aibă loc la sfârşitul acestei săptămâni. Echipa opozantului defunct caută un loc în care să organizeze o ceremonie de adio. Rămăşiţele lui Aleksei Navalnîi au fost predate mamei acestuia, sâmbătă, la nouă zile după anunţarea decesului, în urma unor presiuni publice în vederea predării trupului neînsufleţit familiei.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni