• PRO TV
  • Un elev de 12 ani a deschis focul asupra colegilor săi, într-o școală din Finlanda. Un copil a murit

Un elev de 12 ani a deschis focul asupra colegilor săi, într-o școală din Finlanda. Un copil a murit

Un elev de 12 ani a deschis focul asupra colegilor săi, într-o școală din Finlanda. Un copil a murit

Un elev de 12 ani a deschis focul într-o școală din orașul Vantaa, din Finlanda, marți dimineață, 2 aprilie. Unul dintre copii a murit, alți doi au fost răniți. Toţi erau colegi de clasă. Suspectul a fost arestat după aproximativ o oră.

Un atac armat produs de un copil a șocat întreaga comunitate din orașul finldandez Vantaa, dar și întreaga țară. Elevul de 12 ani a deschis focul asupra colegilor săi din clasa a VI-a, apoi a fugit. Un copil a murit, iar alți doi au fost grav răniți, scrie theguardian.com.

Polițiștii au declarat pentru presa finlandeză că l-au reținut pe suspect în nordul orașului Helsinki, învecinat cu Vantaa. 

  • Suspectul a folosit o armă cu licență deținută de ruda lui apropiată.
  • Suspectul era încă în posesia pistolului când poliția l-a arestat.

Poliția a fost alertată la fața locului la ora 09:08 și ulterior a precizat că atât suspectul, cât și răniții sunt toți minori. Imaginile de la fața locului au arătat un număr mare de polițiști în jurul școlii. 

Într-o postare pe platforma de socializare X, premierul Petteri Orpo  a spus că incidentul a fost „profund șocant”. În postarea sa, el adaugă: „Gândurile mele sunt la victime, la cei dragi și la ceilalți elevi și personalul școlii”.

În școala respectivă învață aproximativ 800 de elevi, în clasele I - IX. Personalul și cadrele didactice alcătuiesc un număr de 90 de persoane.

În 2008, un alt elev, Matti Saari, a deschis focul la o școală profesională din Kauhajoki, în nord-vestul Finlandei. El a ucis nouă studenți și un membru al personalului înainte de a întoarce arma asupra lui.

Finlanda și-a înăsprit legislația privind armele în 2010, introducând un test de aptitudini pentru toți solicitanții de licență pentru arme de foc. Limita de vârstă pentru solicitanți a fost modificată la 20 de la 18.

Vezi și: 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni