• PRO TV
  • Se pregătește înmormântarea Papei! Locul neobișnuit în care a cerut să fie îngropat: "Există o ușă care duce la o cameră..."

Se pregătește înmormântarea Papei! Locul neobișnuit în care a cerut să fie îngropat: "Există o ușă care duce la o cameră..."

Se pregătește înmormântarea Papei! Locul neobișnuit în care a cerut să fie îngropat: "Există o ușă care duce la o cameră..."

Papa Francisc a simplificat ritualul funerar pentru papi, iar trupul său nu va fi expus în public, după cum dezvăluie în cartea "Succesorul", în care vorbește pentru prima dată despre relația sa cu Benedict al XVI-lea și confirmă că va fi înmormântat în Bazilica Santa Maria Maggiore, și nu în grotele de la Vatican.

Gallery

În această carte-interviu scrisă de jurnalistul spaniol Javier Martínez-Brocal, Papa Francisc dă asigurări că funeraliile lui Benedict al XVI-lea au fost ultimele care s-au desfășurat cu protocolul funerar actual și că în cazul Papei emerit totul a fost decis de secretarul său istoric, germanul Georg Gänswein.

"Va fi ultimul priveghi făcut în acest fel, cu trupul papei expus în afara sicriului, pe un catafalc. Am vorbit cu maestrul de ceremonii și am eliminat acest lucru și multe alte lucruri", a spus el, reamintind de înmormântarea predecesorului său, Benedic al XVI-lea.

Papa Francisc are probleme de sănătate și folosește un scaun cu rotile

Ajuns la vârsta de 86 de ani, Papa se confruntă cu probleme de sănătate în ultima perioada și folosește un scaun cu rotile din cauza problemelor de la genunchi.

Pontiful a spus că vrea să fie îngropat „cu demnitate ca orice creștin”, potrivit interviurilor publicate în cartea „El Sucesor”.

"Va fi cu demnitate, ca orice creștin. După părerea mea, ritualul actual era prea încărcat. Mi s-a părut excesiv să se facă două priveghiuri. Să fie unul singur, cu papa deja în sicriu, ca în toate familiile. Am schimbat mai multe lucruri, în conformitate cu reforma deja realizată de Paul al VI-lea și Ioan Paul al II-lea", explică el în carte.

În zilele de priveghi ale lui Benedict al XVI-lea la Sfântul Petru, bazilica își închidea ușile în jurul orei șapte seara și nu se redeschidea decât la șapte și jumătate dimineața.

Cu toate acestea, a fost amenajată o intrare pe o ușă laterală, astfel încât oamenii din apropiere și oaspeții locuitorilor mănăstirii Mater Ecclesiae, unde locuia papa emerit, să se poată ruga acolo și pe parcursul nopții.

"Nu va mai exista o ceremonie de închidere a sicriului. Totul se va face în cadrul aceleiași ceremonii, ca la orice creștin. În plus, în cazul meu, vor trebui să mă ducă la Bazilica Santa Maria Maggiore. Când funeraliile se vor termina, mă vor duce acolo", a confirmat Papa.

Și a explicat: "Am o mare devoțiune față de Santa Maria Maggiore, chiar înainte de a deveni papă, dintotdeauna. Totul este deja pregătit acolo. Imediat după sculptura Reginei Păcii există o mică incintă, o ușă care duce la o cameră care era folosită pentru a depozita candelabrele.

"Am văzut-o și m-am gândit: acesta este locul, iar locul de înmormântare este deja pregătit acolo. Mi-au confirmat că este pregătit", a adaugat el.

Foto: Profimedia

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni