• PRO TV
  • (P) 3 obiceiuri care te împiedică să ai o dietă și un stil de viață sănătoase

(P) 3 obiceiuri care te împiedică să ai o dietă și un stil de viață sănătoase

(P) 3 obiceiuri care te împiedică să ai o dietă și un stil de viață sănătoase

Dietele sunt însoțite de obicei de un set de instrucțiuni care trebuie urmate dacă dorești să slăbești sau să-ți menții greutatea ideală. Aceste instrucțiuni au de regulă doua secțiuni – o secțiune dedicată obiceiurilor pe care trebuie să le abordezi și o secțiune dedicată lucrurilor pe care trebuie să le eviți, făcându-se referire de obicei la alimentele pe care nu ar trebui să le consumi.

Există totuși o mulțime de obiceiuri nesănătoase care pot fi menținute și după ce începi să urmezi o dietă sănătoasă și eficientă. Acestea îngreunează procesul de pierdere în greutate și fac menținerea greutății ideale pe termen lung destul de dificilă.

Iată trei dintre obiceiurile care te impiedică să ai un stil de viață sănătos!

Nu te uiți cu atenție în farfurie, la ce mănânci

Pentru a slăbi, dar mai ales pentru a ști cum să continui să slăbești atunci când rămâi fără instrucțiuni, de exemplu, trebuie să vezi cu adevărat ce mănânci atunci când urmezi o dietă. Chiar și atunci când apelezi la produse specializate, semi-preparate (supe, shake-uri etc.), este recomandat să știi ce anume reprezintă acestea din punct de vedere al conținutului de calorii, grăsimi, proteine, fibre și așa mai departe.

Astfel, atunci când faci tranziția de la o dietă cu rol de slăbire la un stil de viață alimentar sănătos, vei ști exact cum poți înlocui semi-preparatul X – anume cu un aliment gătit în casă care să aibă aceleași proprietăți calorice și nutritive.

Spui nu exercițiilor cardio la sală (sau acasă)

După cum bine stii, exercițiile fizice au un rol foarte important în eliminarea depunerilor de grăsime. Totuși, mulți sunt cei care stau departe de exercițiile cardio – fie din cauza dificultății acestora, fie din cauza diferitor mituri conform cărora acest tip de exerciții nu contribuie la pierderea în greutate.

Desigur, exercițiile cardio sunt probabil cele mai eficiente când vine vorba de arderea grăsimii de la nivelul abdomenului. Mai mult decât atât, acest tip de exerciții este recomandat atunci când atingi un punct în care simpla urmare a unei diete și exercițiile fizice normale nu mai produc nicio schimbare la nivel de greutate.

Cardio implică tehnici care îți pot impinge corpul peste limita/plafonarea greutății la care poți ajunge într-o dietă.

Încă nu ai stabilit un program corespunzător de somn

Vei citi acest lucru oriunde în mediul online – și nu numai! Somnul calitativ este un element foarte important atunci când vine vorba de pierderea în greutate într-un mod sănătos, dar și rapid. Cele 7-8 ore de somn pe noapte sunt pur și simplu sfinte – mențin organismul sub control și previn apariția deficiențelor metabolice.

Totodată, somnul calitativ reduce semnificativ riscul de dezvoltare a obezității – anume fix opusul a ceea ce încerci să obții când urmezi o dietă. Conform mai multor studii, persoanele care nu dorm îndeajuns de mult au un risc mult mai mare de obezitate decât persoanele care se bucură de un somn calitativ.

 Totul începe cu o dietă eficientă, precum dieta VLCD NUPO. Recunoscută la nivel internațional, aceasta aduce la masă produse specializate de marcă proprie care dau startul procesului de pierdere a greutății. Restul depinde de tine – motivație, exerciții fizice, somn calitativ și obiceiuri sănătoase, pozitive în general!

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni