10 ani de creativitate romaneasca la Cannes Lions - inceputurile

10 ani de creativitate romaneasca la Cannes Lions - inceputurile
Citeste mai mult despre: Cannes Lions, Romania,
Data publicarii: 17 Iunie 2017
Data actualizare: 17 Iunie 2017
Cannes Lions este echivalentul publicitar al festivalului de Film de la Cannes, iar anul acesta Romania implineste 10 ani de la castigarea primului premiu.

Prima editie a festivalului a avut loc in 1954 in Venetia, iar leul este inspirat chiar de statuia leului din Piata San Marco. 

Ambitie si determinare – acestea au fost semnele care au guvernat performantele creativitatii romanesti si concomitent inscrierile la Cannes Lions. 

2001: Leo Burnett incepe sa organizeze competitia Cannes Predictions la noi. 

2004: Cannes Predictions era deja la al treilea an si avea loc in cadrul conferintei Strategic 2004. Iar premiul era treaba serioasa, chiar incuraja participarea si expunerea romaneasca – un bilet la Golden Drum, un alt festival de publicitate european. 

2007 a fost si anul primelor premii pentru Romania, si anume 2 lei: un Silver Lion pentru Starcom, la categoria Charities, Public Health & Safety, Public Awareness Messages, printr-o campanie dedicata femeilor, si un Bronze Lion pentru GMP, la categoria Press – Savoury Foods. 

Experienta din 2007 a ambitionat creativii romani si astfel anul 2008 a adus mai multe agentii si mai multe nominalizari pentru Romania... fara Lei de data aceasta. 

Chiar daca nu s-a castigat, 2008 a demonstrat perseverenta, constanta si determinarea din advertisingul romanesc.

2009: Romania incepe sa prinda radacini pe harta creativitatii internationale. In 2009 aveam primul jurat roman la Cannes Lions, 74 de inscrieri, 2 nominalizari si un Bronze Lion pentru Leo Burnett.

In 2009, Cannes Lions a introdus o noua categorie – Cannes PR, si astfel, pentru aceasta categorie, nu a mai existat criteriul ca un jurat sa fi castigat un Leu pentru a fi acceptat. 

VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies