(P) 6 trucuri de amenajare cu buget redus

(P) 6 trucuri de amenajare cu buget redus
Citeste mai mult despre: trucuri, amenajare, buget redus,
Autor: Redactia
Data publicarii: 08 Noiembrie 2019
Data actualizare: 08 Noiembrie 2019
Dacă îți face plăcere să răsfoiești cataloage cu amenajări interioare, cu siguranță găsești cel puțin două idei pe care ți-ar plăcea să le pui în practică în locuința ta.

Cu toate acestea, dacă nu îți permiți să faci investiții foarte mari, va fi nevoie să te reorientezi. Soluția constă în respectarea câtorva trucuri de amenajare cu buget redus pentru locuința ta, care te ajută să obții un design elegant și somptuos, fără prea multe sacrificii. Află care sunt acestea, din rândurile de mai jos!
 

1. Piesele de mobilier

De cele mai multe ori, atunci când vrem să ne ocupăm de amenajarea locuinței, ne dorim să înlocuim piesele vechi de mobilier cu unele noi. Totuși, această opțiune este costisitoare și o poți evita, prin intermediul unor metode accesibile, astfel încât să te bucuri de locuința mult visată. Prin urmare, poți alege să recondiționezi piesele vechi de mobilier care nu-ți mai sunt pe plac.

Optează pentru vopsirea într-o altă culoare a unui dulap sau a unui scaun ori schimbă husele fotoliilor din living. Aceste mici trucuri au rolul de a schimba aspectul unei camere, cu investiții minime.
 

2. Pereții

Un alt truc de amenajare a locuinței, având la dispoziție un buget redus, include schimbarea culorii pereților. Poți alege tonuri calde, precum galben, oranj sau roz pudrat, care să-ți ofere o senzație de liniște.

Dacă nu ai timpul necesar pentru a zugrăvi toată locuința, poți opta pentru introducerea unor pete de culoare sau pentru vopsirea unui singur perete, care să devină piesă centrală. O altă opțiune spre care te poți îndrepta constă în alegerea unui model de tapet, care să se potrivească cu restul decorațiunilor din locuință. 
 

3. Podeaua

Te-ai plictisit de aspectul pardoselii? Ai la dispoziție o gamă variată de lacuri și vopsele, care te ajută să le recondiționezi, pentru a schimba aspectul unei camere. În plus, poți alege să schimbi covoarele din casă, optând pentru modele vesele, din materiale care se curăță cu ușurință, în special pentru camera celor mici. La fel de ușor poți opta și pentru un covor PVC, ușor de întreținut, care să nu permită dezvoltarea bacteriilor și care să ofere un design nou locuinței tale. 
 

4. Corpurile de iluminat

Cu ajutorul unei lămpi sau a unui abajur nou, te poți bucura de o cameră schimbată, în care să-ți facă plăcere să petreci timpul. Pentru că lumina de ambient face diferența în living, unde te relaxezi sau petreci timpul cu familia, poți încerca să combini lumina de ambient cu cea decorativă.

Astfel, poți alege să așezi un lampadar lângă canapea, mai ales dacă dorești să-ți petreci timpul citind. Nu ezita să alegi și lustre cu modele inedite, pentru a oferi originalitate încăperii, în ceea ce privește designul.
 

5. Decorațiunile și accesoriile

Unele dintre cele mai eficiente trucuri de amenajare cu buget redus implică și achiziționarea unor huse noi sau a unui covor, pe care le poți integra în camere. Adaugă și perne de decor sau un set nou de decorațiuni pentru perete, însoțite de o poliță unde vei putea să expui fotografiile de familie. Nu în ultimul rând, florile sunt cunoscute pentru faptul că înfrumusețează locuința și îi oferă un aer proaspăt.

Există o gamă variată de plante, care se adaptează preferințelor tale și temperaturii din locuință, astfel încât să creezi o adevărată oază de liniște și relaxare.
 

6. Articolele DIY

Pentru a amenaja locuința, vei avea nevoie și de imaginație și de un strop de originalitate. În acest sens, poți crea de unul singur și articole de decor originale și foarte accesibile. Tablourile vechi pot fi înlocuite cu evantaie pe care le poți realiza rapid, în timp ce ramele din lemn pot fi înlocuite de figurine din lemn. Pentru a vopsi diverse obiecte din casă, vei avea nevoie de vopsele acrilice sau decorative, pe care le poți aplica rapid și simplu.

Ia în calcul aceste sfaturi de amenajare cu buget redus, astfel încât să te bucuri de modificările din casa ta, pe termen lung. Pe emenatwork.ro, găsești atât vopsea decorativă și corpuri de iluminat, cât și scule necesare în amenajarea locuinței.
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies