A incasat pumni si picioare de la Van Damme. Personajul negativ din filmele cu arte martiale: Bolo Yeung

A incasat pumni si picioare de la Van Damme. Personajul negativ din filmele cu arte martiale: Bolo Yeung
Data publicarii: 30 Iulie 2016
Data actualizare: 30 Iulie 2016
Pe unii dintre marii actori de filme de actiune nu ii leaga doar pasiunea pentru artele martiale sau rolurile legendare pe care le-au jucat de-a lungul timpului, ci si lupta pe care au purtat-o cu Bolo Yeung, cel care intruchipa rautatea in majoritatea productiilor de succes cu arte martiale. Pe Jean-Claude Van Damme dar si pe Bruce Lee, Bolo Yeung i-a infruntat, in rol negativ.

Nascut in 1946, in Guangzhou (China), Bolo Yeung a indragit artele martiale inca de la o varsta frageda, si a inceput sa cultive aceasta pasiune in jurul varstei de 10 ani. Mai tarziu, a excelat in culturism si s-a bucurat de titlul de campion al Hong Kong-ului timp de zece ani.

Pasul spre Hollywood l-a facut in momentul in care a primit rolul lui Chong Li in Bloodsport (1988), alaturi de Jean-Claude Van Damme. Colaborarea s-a dovedit a fi una de succes iar cei doi au continuat colaborarea, cu un nou cuplu celebru, in Double Impact (1991).


Van Damme este cel care a cerut ca Bolo sa interpreteze rolul negativ. "Bloodsport a fost primul film important al lui Jean-Claude si primul film in care a jucat rolul principal. Eu am fost omul rau. Lucrurile au mers foarte bine, iar peste doi ani ne-am reintalnit, pentru Double Impact, in aceleasi ipostaze", declara Bolo in urma cu cativa ani. 


Cariera sa de actor a continuat, rolurile sale fiind, de cele mai multe ori, negative. In prezent Bolo Yeung continua sa fie o persoana activa si se antreneaza regulat, artele martiale si bodybuilding-ul fiind foarte importante in viata sa personala, dar si artistica.
alte stiri...
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies