A restaurat un tablou vechi, iar rezultatul e uluitor. Cum arata pictura dupa ce i-au fost "stersi" 200 de ani

A restaurat un tablou vechi, iar rezultatul e uluitor. Cum arata pictura dupa ce i-au fost stersi 200 de ani
Citeste mai mult despre: tablou, opera de arta, pictura, restaurare, viral,
Data publicarii: 21 Noiembrie 2017
Data actualizare: 21 Noiembrie 2017
Un finisaj protector este aplicat pentru a mentine picturile intacte ani de zile, insa acestea se decoloreaza in timp in ciuda acestui strat de lac. 

Cu aproximativ doua sute de ani in urma, cineva a acoperit un portret realizat in ulei, din anul 1618 al unei doamne necunoscute, cu un strat gros de lac si nu pana de curand au fost descoperite adevaratele culori ale picturii. 

Expertul in arta si prezentatorul emisiunii "Fake or Fortune", Philip Mould, a postat pe retelele de socializare imagini in care era indepartat stratul protector de pe suprafata picturii, iar transformarea este efectiv uimitoare.

Cele mai multe detalii ale tabloului numit "Femeia in rosu" s-au degradat odata cu trecerea timpului, iar tot ce stim in prezent este ca avea 36 de ani la momentul realizarii picturii. Sursa: Bored Panda

Daca in general, restaurarea uneoi opere de arta poate provoca schimbari radicale, Philip Mould a reusit sa dezvaluie culorile intense ce se ascund sub finisajul protector aplicat picturii "Femeia in rosu". 

Mould a declarat pentru The Telegraph ca "pictura face parte dintr-o colectie privata din Anglia". 

"Am inceput restaurarea picturii, iar dupa testarea lacului pe o suprafata de ulei pe un panou de stejar, a fost creat un amestec de gel si solvent pentru a indeparta lacul si pentru a nu deteriora vopseaua de baza", a mai adaugat acesta. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies