A vrut sa parcheze pe locul destinat persoanelor cu dizabilitati. Surpriza de care a avut parte in secunda urmatoare

A vrut sa parcheze pe locul destinat persoanelor cu dizabilitati. Surpriza de care a avut parte in secunda urmatoare
Data publicarii: 12 Octombrie 2015
Data actualizare: 12 Octombrie 2015
Nu de putine ori am vazut in parcarile mall-urilor masini asezate pe locurile destinate persoanelor cu dizabilitati. Fie din comoditate, fie din graba, putini oameni aleg sa respecte marcajele si, implicit, semenii care sufera de un handicap.

Un studiu realizat in Rusia indica faptul ca peste 30% dintre soferi nu iau in considerare existenta persoanelor cu dizabilitati. Acestia ignora semnele amplasate pe locurile de parcare speciale si le ocupa abuziv. Din pacate, astfel de situatii demonstreaza ca, pentru unii dintre noi, propria persoana este mai importanta decat orice fel de regula sociala. 

Citeste si: Are numai 16 ani, iar pasiunea ei este sa colecteze frunze din parc. Cum reuseste sa le transforme in opere de arta

Din dorinta de a trage un semnal de alarma asupra acestei situatii nefericite, membrii organizatiei nonprofit "Dislife" din Rusia au incercat sa inlocuiasca semnele care sunt imprimate in plan orizontal cu holograme ale persoanelor invalide. 

Acestia au proiectat imagini ape persoanelor cu dizabilitati atunci cand un sofer incerca sa parcheze pe unul dintre aceste locuri speciale. Reactiile soferilor depasesc uneori orice asteptare. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies