Actorul Geoffrey Rush s-a îmbogățit în urma procesului intentat unui ziar. Câți bani a câștigat în instanță

Actorul Geoffrey Rush s-a îmbogățit în urma procesului intentat unui ziar. Câți bani a câștigat în instanță
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 23 Mai 2019
Data actualizare: 23 Mai 2019
Actorul australian a câștigat despăgubiri uriașe în urma articolelor defăimătoare publicate de ediția australiană a ziarului Daily Telegraph. 

Geoffrey Rush (67 de ani), cunoscut pentru rolurile sale din Discursul Regelui și Pirații din Caraibe, a fost catalogat „prădător sexual” de publicația din Sydney. Jurnaliștii s-au bazat pe dezvăluirile făcute de o tânără actriță, care a susținut că a fost pipăită de Rush în timpul unor repetiții.

Actorul a dat în judecată ziarul pentru defăimare și a câștigat procesul în luna aprilie a acestui an. Atunci, judecătorii au dispus acordarea unor despăgubiri morale în valoare de 600.000 de dolari, bani pe care pârâții, ziarul Daily Telegraph și jurnalistul Jonathon Maron, trebuie să-i plătească actorului denigrat. 

Dar asta nu e tot. Instanța de judecată a stabilit că actorului i se cuvin și despăgubiri materiale în valoare de peste 1,9 milioane de dolari, în același proces, scrie CNN.com.

Eryn Jean Norvill, la ieșirea din Curtea Supremă de Justiție din Sydney. FOTO: Getty Images

Eryn Jean Norvill este actrița care s-a plâns că actorul a pipăit-o de mai multe ori în timpul repetițiilor pentru piesa Regele Lear. În instanță, avocații ziarului au dezvăluit că Geoffrey Rush i-a atins intenționat sânul drept când actrița juca rolul mortului în piesa de teatru.

Conform publicației americane Hollywood Reporter, Norvill nu a vrut să depună mărturie împotriva lui Geoffrey Rush, ci a intenționat să țină povestea sub tăcere. Însă, jurnaliștii au convins-o să-și spună povestea, ca parte a campaniei #MeToo.

Judecătorii au considerat că acuzatorii nu au probe solide pentru a susține o asemenea acuzație și i-au dat câștig de cauză actorului australian.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies