Află povestea emoţionantă a " Celui mai bun profesor din lume"! A  fost premiat cu un milion de dolari pentru activitate

Află povestea emoţionantă a Celui mai bun profesor din lume ! A fost premiat cu un milion de dolari pentru activitate
Data publicarii: 07 Mai 2019
Data actualizare: 07 Mai 2019
Concursul ,,Global Teacher Prize” desemnează ,,Cel mai bun profesor din lume” și oferă premiul de 1 milion de dolari. În 2019, în competiţie au fost depuse 10 mii de propuneri din 179 de țări. În finală au ajuns profesori din Brazilia, Japonia, Argentina, India, Australia, SUA, Kenya, Olanda, Marea Britanie și Georgia.

Cel mai bun a fost desemnat  profesorul de fizică și matematică Peter Tabichi, din Kenya. Acesta lucrează într-un sat în care cei mai mulți dintre copii sunt surzi. Cu toate acestea, datorită muncii lui Peter, elevii săi sunt cunoscuți pentru victoriile lor în competițiile științifice internaționale. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Peter Tabichi (@peter_tabichi) pe


Bărbatul îşi desfăşoară activitatea în condiţii complicate: la şcoala sa, există un profesor pentru 58 de elevi și doar un singur calculator. Instituţia de învăţământ nu are finanțare, astfel încât Peter dă 80% din venitul său pentru uniforme școlare, manuale și rechizite. În plus, pentru a ajunge la lecții, mulți elevi trebuie să depășească distanțe considerabile, prin ploi și furtună. Majoritatea copiilor provin din familii sărace sau monoparentale. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Peter Tabichi (@peter_tabichi) pe

Ceremonia de decernare a premiului a avut loc în Dubai, iar numele câștigătorului a fost anunțat de actorul Hugh Jackman. Cu banii câștigați, Peter vrea să achiziționeze computere, să creeze un laborator științific și să implementeze noi proiecte în şcoala unde activează.

Declaraţia sa de la decernare e cel puţin impresionantă: “Această victorie nu-mi aparține: demonstrează realizările minților tinere. Sunt aici pentru succesul studenților mei. Premiul acesta le dă o șansă. Înseamnă că nu au limite.” 
 


Pe PRO TV PLUS poţi urmări momente speciale din emisiunile tale preferate:

FOTO: INSTAGRAM

 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies