Alex Dima ridica problema fondurilor europene, duminica la Romania, te iubesc!

Alex Dima ridica problema fondurilor europene, duminica la Romania, te iubesc!
Citeste mai mult despre: Alex Dima, Romania te iubesc,
Data: 27 Martie 2015
In aceasta duminica, Romania, te iubesc! va prezenta un reportaj semnat de Alex Dima, corespondent special Stirile PRO TV, care vorbeste despre problema fondurilor europene in Romania. 

“Romania, a avut la dispozitie in perioada 2007-2013, 19,2 miliarde de euro din fonduri structurale si de coeziune. Cat am luat? 52%. Extrem de putin. Codase sunt transporturile si mediul. Domenii care aveau nevoie de finantare dar din cauza incompetentei, a birocratiei si a coruptiei politicienilor si functionarilor publici, banii europeni se vor intoarce la Uniune. Puteam sa avem autostrazi, puteam sa plantam paduri, sa rezolvam problema apei potabile si a canalizarii in mediul rural si multe altele.”- a declarat Alex. 

Alex va prezenta exemple pozitive, localitati care au avut noroc si parte de oameni care au inteles cum se pot dezvolta folosind bani de la Uniunea Europeana si au invatat cum sa redacteze proiecte, ce sa puna in ele astfel incat sa fie aprobate.

“La Romania, te iubesc! o sa vedeti si oameni care au inteles ca pot schimba fata locului in care traiesc si s-au pus pe treaba. Sunt comune in care pana acum s-au investit zeci de milioane de euro. Toata lumea se vaita ca birocratia ne tine departe de finantare. Asa este. Dar daca se respecta cu strictete toti pasii, daca te inarmezi cu multa rabdare si mai ales daca ai o idee pe care vrei sa o pui in practica, poti reusi cu ajutorul fondurilor europene. Vom vedea exemple de succes, vinovati pentru esec, oameni care au furat bani dar si oameni care s-au zbatut pentru ideile lor si au castigat.”– spune Alex Dima.

Din pacate, cazurile pozitive nu sunt reprezentative pentru Romania. Nu a existat o strategie clara, nu s-a stiut exact ce sa se faca cu banii iar rezultatul incepe sa fie vizibil. O mare parte din banii alocati se vor intoarce la Uniune, deoarece Romania nu a reusit sa absoarba decat aproximativ 52% din fondurile alocate. 

Duminica, de la ora 18:00, telespectatorii vor descoperi si cum existenta mai multor institutii care controleaza si administreaza fondurile europene, contestatiile, birocratia si nerespectarea temenelor influenteaza accesarea fondurilor. 

Toate reportajele marca Romania, te iubesc! pot fi vazute pe romaniateiubesc.stirileprotv.ro sau pe voyo.ro. 

Tu cand ai spus ultima data Romania, te iubesc?

FULLSCREEN
Alex Dima ridica problema fondurilor europene, duminica la Romania, te iubesc!
  • /Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO