"Am citit ‘Ipocratia’, cartea lui Irinel Columbeanu, și nu îmi pare rău. Am avut prejudecăți!" Cine spune asta?

Am citit lsquo;Ipocratia rsquo;, cartea lui Irinel Columbeanu, și nu îmi pare rău. Am avut prejudecăți! Cine spune asta?
Citeste mai mult despre: Irinel Columbeanu, carte, recenzie,
Data publicarii: 13 Ianuarie 2022
Data actualizare: 13 Ianuarie 2022
Irinel Columbeanu și-a lansat anul trecut  cartea autobiografică “Istoriile unui vehement. Ipocrația”. 
Cartea e tot mai vândută, deși nu a ajuns încă la performanțele volumului lansat de Codin Maticiuc.
 
Unul dinte jurnaliștii care au citit-o apreciază multe detalii ale lucrării, mai ales cele legate de scriitură, dar critică și alte aspecte: 

“Am citit ‘Ipocratia’, cartea lui Irinel Columbeanu, și nu îmi pare rău. N-am cumpărat-o, am avut prejudecăți, mi-a împrumutat-o un prieten. Columbeanu a făcut școala la zi, cartea se parcurge repede și ridică niște falduri ale Cortinei de Fier. Ca ghid ONT, Columbeanu a fost un bișnițar bun și un schimbător de valută decent, iar aceste abilități nu trebuie disprețuite. E o artă să iei coroana daneză sau suedeză de la frontieră și să-i dai un drum frumos. Sigur, Columbeanu a povestit ce și cum i-a convenit lui, dar ăsta-i păcatul tuturor memorialiștilor."

"De pildă, în clasa a opta a fost în tabără în Franța (Biarritz) pentru că ‘aveam note bune la franceză’. Lăsăți, lăsați! Mama mea a fost profesoară de franceză și a văzut Parisul după revoluție. Și nu fiindcă i-ar fi lipsit banii. Era nevastă de stomatolog. Părinților mei nu li s-a dat drumul nici în Turcia înainte de ’89. Dar n-am chef de anticomunism la seral. Revenind, mi-a plăcut cartea lui Columbeanu. Nu știu de ce i-o fi trebuit omului să facă emisiunile alea exhibiționiste. Gagicile lui confundau Irinelul cu portofelul și îl voiau dezbrăcat,

” spune Răzvan Ioan Boanchiș. 


 
Chiar dacă nu dă nume, Irinel Columbeanu dezvăluie totuși în carte cum a cunoscut-o de exemplu pe Anna Lesko, la vârsta de 38 de ani. S-a îndrăgostit pe litoral de ea și i-a cerut să-l însoțească la o petrecere. Ea avea 17 ani și nu vorbea limba română, dar restul e...istorie:

„A doua zi, la party, toată lumea îl întreba cine e frumoasa fată cu care a venit. Cei însurați îl luau chiar deoparte ca să îi șoptească întrebarea, dar Ili nu răspundea nimic. Oricum, nu ar fi știut ce să le spună”, scrie Columbeanu, la persoana a treia, în cartea sa.

Fotografii: Agrepres/Irinel Columbeanu Facebook

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!