Bulgaria, lecție pentru România. Ce fac vecinii noștri aflați în șomaj tehnic

Bulgaria, lecție pentru România. Ce fac vecinii noștri aflați în șomaj tehnic
Citeste mai mult despre: coronavirus, Bulgaria, somaj tehnic,
Data publicarii: 01 Aprilie 2020
Data actualizare: 24 Aprilie 2020
Bulgaria este, la fel ca toate țările din Europa, afectată din plin de pandemia de coronavirus.

Până acum, în această țară au fost înregistrate 8 decese, iar autoritățile au decis ca magazinele, școlile, universităţile şi spaţiile publice să fie închise, în încercarea de a încetini răspândirea noului coronavirus.

Citește și: Cele două scenarii în lupta cu coronavirus. Experții Harvard spun care e cea mai bună metodă de a aborda epidemia

La fel ca în România, pandemia a blocat mai multe sectoare de activitate economică, relatează Agerpres.ro. Cu toate acestea, unii au găsit soluții ingenioase pentru a-și păstra locurile de muncă. 

De exemplu, informaticienii bulgari, trimiși în şomaj tehnic, vor crea gratuit, pentru spitalele publice din ţara lor, aplicaţii digitale pentru a îmbunătăţi procedura de internare a pacienţilor diagnosticaţi cu noul coronavirus, salvându-şi în acelaşi timp locurile de muncă, au anunţat Guvernul şi directorii unor companii din Bulgaria, relatează marţi AFP.

Astfel, mai multe companii bulgare au semnat un acord cu Guvernul de la Sofia pentru a lucra gratuit în vederea dotării cu instrumente digitale a spitalelor naţionale, unele dintre cele mai slab echipate din Europa.

Informaticienii bulgari vor să creeze un registru digital al persoanelor contaminate cu Covid-19 şi al paturilor disponibile din spitale, o platformă de eliberare de reţete medicale online şi să digitalizeze dosarele pacienţilor.

Foto: Getty

Viata bate vlogul - sez. 2
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!