Butonul "Like" ar putea sa dispara de pe Facebook. Reteaua de socializare, data in judecata

Butonul Like ar putea sa dispara de pe Facebook. Reteaua de socializare, data in judecata
Citeste mai mult despre: Facebook, Like, procese, tehnologie,
Data publicarii: 12 Februarie 2013
Data actualizare: 12 Februarie 2013
Compania Facebook este data in judecata de firma Rembrandt Social Media, care afirma ca detine patentele pentru butonul "Like" si alte functii utilizate de cea mai mare retea de socializare din lume.

Rembrandt Social Media afirma ca succesul Facebook se datoreaza in mare masura utilizarii fara permisiune a doua patente inregistrate cu cinci ani inaintea aparitiei Facebook, de programatorul olandez Joannes Jozef Everardus van Der Meer in 1998, care a murit in 2004.

Rembrandt detine acum patente folosite de Van Der Meer pentru dezvoltarea unei retele sociale numite Surfbook.

Surfbook a fost un jurnal social care permitea utilizatorilor sa imparta informatii cu prietenii si familia, precum si sa-si exprime aprobarea pentru unele date folosind un buton "Like", potrivit documentelor transmise tribunalului de avocatii Rembrandt.

Potrivit acestora, Facebook cunoaste existenta patentelor, intrucat le-a notat in propriile aplicatii pentru patentarea unor tehnologii pentru retele sociale.

Facebook a afirmat ca nu comenteaza acuzele aduse de Rembrandt Social Media sau procesul, deschis intr-un tribunal din Virginia - SUA.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!