Ce se va întâmpla la moartea Reginei Elisabeta a II-a. Aceasta și-a plănuit în detaliu înmormântarea

Ce se va întâmpla la moartea Reginei Elisabeta a II-a. Aceasta și-a plănuit în detaliu înmormântarea
Data publicarii: 26 Martie 2019
Data actualizare: 26 Februarie 2022
Regina a aprobat ”fiecare detaliu” al funeraliilor sale. 

Maiestatea sa, care se află pe tron din 1952, s-a implicat în toate planurile privind înmormântarea sa și toate ceremoniile aferente. Conform Yahoo.com, expertul regal Mr Bullen a declarat: ”Fiecare detaliu de la funeraliile Reginei au fost aprobate de către Regină. Nu cred că a permis să rămână ceva la voia întâmplării. Este decizia sa finală, îmi imaginez”.

Citește și: Gestul incredibil al Reginei Elisabeta, când l-a primit pe Ceaușescu la Palatul Buckingham

În Marea Britanie, există la ora actuală o dezbatere, experții întrebându-se dacă Regina va abdica în favoarea fiului ei, Prințul Charles. Unii cred însă că aceasta va rămâne pe tron până la moartea sa.

Așadar, ce se va întâmpla la moartea Reginei Elisabeta a II-a? 

Conform Business Insider, moartea Reginei va fi unul dintre cele mai perturbatoare evenimente din Marea Britanie a ultimilor 70 de ani. 

De când a urcat pe tron, în 1952, Regina Elisabeta a II-a a trăit suficient încât să cunoască 13 premieri ai Marii Britanii și 13 președinți ai Statelor Unite. Acum are 92 de ani și - la un moment dat - domnia ei va lua sfârșit.

La moartea Reginei - pentru cel puțin 12 zile - Marea Britanie va intra în doliu, își va opri activitatea, experții estimând pierderi pentru economia țării de câteva miliarde de lire sterline.

Băncile și bursele de valori se vor închide și atât înmormântarea cât și venirea pe tron a moștenitorului Reginei vor deveni zile de sărbătoare națională.

BBB va anula toate emisiunile de comedie, Prințul Charles își va schimba numele, iar cuvintele din imnul național vor fi, de asemenea, schimbate. 

În orele ce vor urma morții Reginei, lucrurile se vor desfășura în funcție de modul în care aceasta își va fi dat obștescul sfârșit.

Dacă moartea este așteptată (să spunem, după o boală lungă), planurile există deja în detaliu, toate aranjamentele și evenimentele ce vor urma fiind cunoscute, în Palatul Buckingham, sub numele de cod ”Bridge”.

Dacă moartea este subită, neașteptată, știrea ar putea fi anunțată imediat. 

Toate canalele BBB își vor întrerupe programul pentru a face anunțul. Celelalte canale independente nu sunt obligate să o facă, dar în mod cert vor prelua și ele subiectul.

Conform Daily Beast, dacă Regina moare peste noapte, anunțul se va face la 8 dimineața. 

CNN are deja materiale preînregistrate despre viața Reginei, la fel ca toate canalele importante de știri, care vor fi difuzate în chiar orele care vor urma decesului. 

Având în vedere importanța ei pe plan internațional, moartea ei va fi acoperită intens pe social media, dar și în toate publicațiile din întreaga lumea. 

La 12 zile de la moartea ei, Regina va fi înmormântată, în cadrul unei ceremonii fastuoase, la care vor fi așteptați lideri din toată lumea. Aceasta a hotărât deja care va fi locul de veci, Daily Mail precizând că poate fi vorba de Sandringham, Balmoral, în Scoția, sau Capela St. George din Windsor, lângă mormântul tatălui său, Regele George al VI-lea. 

Foto: Getty
 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies