Cel mai mic câine din lume are 49 de clone. Milly și frații lui au același stăpân

Cel mai mic câine din lume are 49 de clone. Milly și frații lui au același stăpân
Autor: Dan L. Brumar
Data: 06 Iulie 2018
Miraculosul Milly nu mai este singur. Cel mai mic câine din lume, care a intrat în Cartea Recordurilor în 2012 cu această performanță, are 49 de frați care au venit pe lume cu ajutorul științei.

Milly, un Chihuahua de nici 10 centimetri lungime orginar din Puerto Rico, este o celebritate în lumea întreagă. În 2012 a fost declarat oficial cel mai mic cățel în viață de pe Pământ, dar poate că ar fi meritat și titlul de cel mai simpatic. În acest an, Milly a devenit și cel mai clonat câine din lume, după ce s-a trezit cu 49 de frați, creați după chipul și asemănarea sa. 

Patrupedul și clonele sale au același stăpân, pe crescătoarea de chihuahua Vanesa Semler. Ea a apelat la serviciile laboratoarelor Sooam Biotech din Coreea de Sud pentru a-l multiplica pe Milly. Medicii veterinari și cercetătorii de aici clonează animale de companie încă din 2006, iar celebritățile de pe întreg mapamondul sunt cei mai frecvenți clienți. Pentru o intervenție, starurile plătesc 100.000 de dolari, probabil cea mai mare sumă pe care o poți plăti pentru un animal de companie.

FOTO: Facebook World Record Academy

Pentru a-l clona pe Milly, cercetătorii din Coreea de Sud au prelevat celule de la patruped, din care au extras informația ADN. O celulă-ou de la un patruped donor primește informația ADN de la animalul care urmează să fie clonat, după care aceasta beneficiază de un șoc electric pentru a stimula diviziunea celulară. După câteva zile, embrionul care se formează este implantat într-o mama-surogat, unde se dezvoltă până în momentul când trebuie să vină pe lume.

Vanesa Semler nu a oferit o explicație pentru care i-a făcut lui Milly 49 de frați, însă în momentul de față ea a păstrat 12 din cele 49 de exemplare. Conform Daily Mail, cei 12 frați ai lui Milly poartă nume asemănătoare: Molly, Mally, Melly, Molly, Mumu, Mila, Mary, Mimi, Moni, Mini, Mela și Mulan. Prima clonă a lui Milly s-a născut anul trecut, în august.

 

FULLSCREEN
Cel mai mic câine din lume are 49 de clone. Milly și frații lui au același stăpân
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO