Cele mai periculoase drumuri din lume: Mii de oameni isi doresc sa ajunga aici! Unde duce aceasta poteca, aflata la 2.000 de metri inaltime

Cele mai periculoase drumuri din lume: Mii de oameni isi doresc sa ajunga aici! Unde duce aceasta poteca, aflata la 2.000 de metri inaltime
Data publicarii: 02 August 2014
Data actualizare: 02 August 2014
Mii de oameni calatoresc in fiecare an pe unul dintre cele mai periculoase drumuri din lume, pe carari formate din scari subrede si scanduri batute pe stanci abrupte, punandu-si viata in pericol ca sa ajunga la o ceainarie aflata in varful unui munte din China.

Muntele Huashan se afla in Huayin, un oras la 120 de kilometri est de Xi'an, in provincia chineza Shaanxi. Ceainaria este situata pe varful de sud, cu altitudinea de aproximativ 2.160 de metri.

Ceainaria este unul dintre numeroasele temple taoiste care se gasesc pe cele cinci varfuri ce compun muntele Huashan (sau Hua Shan) din China. Pentru ca primii locuitorii practicau ascetismul si nu obisnuiau sa calatoreasca, meditatia zilnica era completata cu ceai. Astfel, de-a lungul anilor, templul s-a transformat intr-o ceainarie.

Drumul impresionant catre ceainarie incepe cu o serie imensa de scari, aflata la baza muntelui, cu numele de "Scarile Divine" ("the Heavenly Stairs"). Treptele duc atat de sus, incat este greu sa iti dai seama, de jos, unde se termina. Odata ajuns la capatul scarilor, care trec pe langa mici sate si case, trebuie sa iei o telegondola pentru a ajunge la varful din sud.

Desi subrede, scarile sunt cea mai accesibila parte a calatoriei. La varful din sud a lantului Huashan asteapta un drum ce ar putea fi inclus pe buna dreptate in topul celor mai periculoase din lume.

Cararea este formata in intregime din scanduri subtiri, fixate pe muntele abrupt, iar singurul lucru de care te poti sprijini sunt niste lanturi atasate. Exista si portiuni de stanca ce trebuie urcate pur si simpu, folosind urmele sapate.

Vazut pe o harta, lantul montan Huashan apare in forma de floare. Templul, convertit in timp intr-o ceainarie, a fost construit in acest loc pentru ca fiecare dintre cele cinci varfuri trebuia sa fie ocupat cu ceva astfel incat sa completeze floarea.

MEDIAFAX
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!