Cele mai scandaloase mesaje ascunse in filmele Disney. Imaginile care inca mai creeaza controverse

Cele mai scandaloase mesaje ascunse in filmele Disney. Imaginile care inca mai creeaza controverse
Citeste mai mult despre: Disney, desene animate, mesaje,
Data publicarii: 12 Martie 2014
Data actualizare: 12 Martie 2014
Filmele animate Disney au fost subiectul controverselor ani la randul dupa ce in jurul lor s-a creat mitul ca ar contine mesaje subliminiale, pe care nu le observi la prima vedere, insa pe care subconstientul le percepe.

 

Desi plasarea deliberata a mesajelor subliminale atat in productii cinematografice sau reclame este interzisa prin lege in SUA, iar compania Disney a respins orice acuzatie, imaginile inca mai starnesc interesul si amuzamentul fanilor desenelor animate sau al adeptilor teoriilor conspiratiei.

Regele Leu

Intr-una din scenele animatiei "The Lion King", Timon, Pumba si Simba stau intinsi pe o stanca, iar deasupra lor, stelele de pe cer par sa formeze cuvantul "sex". Cu toate acestea, intentia celor de la Disney responsabili de grafica nu a fost sa introduca mesaje nepotrivite intr-un film pentru copii, iar literele ar fi trebuit sa formeze cuvantul "sfx", o abreviere a numelui pe care il poarta departamentul de efecte speciale al Disney.

 

 

Mica Sirena

Putini sunt cei care au observat gafa care s-a strecurat pe afisul filmului "Mica Sirena", iar cei de la Disney s-au vazut nevoiti sa dezvaluie motivul pentru care afisul continea elemente nepotrivite. Unul dintre artistii care au creat designul era furios pe companie deoarece urma sa fie concediat, asa ca in locul unui turn al castelului acvatic a desenat un penis. Farsa a trecut neobservata, iar afisul a facut inconjurul lumii.

Aladdin

De aceasta data nu mai este vorba despre un mesaj ascuns intr-o imagine, ci unul ascuns intr-o replica a celebrului Aladdin. In timp ce tigrul Raja il ataca pe simpaticul personaj, Aladdin se presupune ca ar sopti: "Good teenagers, take off your clothes"("Adolescenti cuminti, dezbracati-va"). Disney a respins ferm aceste acuzatii, sustinand ca personajul nu face altceva decat sa-l goneasca pe tigru.

Frumoasa si bestia

Aceasta animatie este, de departe, una dintre cele mai controversate. Cei care au studiat atent pelicula sustin ca un mesaj evident este cuvantul "sex" care ar aparea de 8 ori pe parcursul animatiei.

The Rescuers

Acest desen animat a fost primul in care mesajele subliminale au captat atentia publicului. Imaginea controversata ii arata pe soriceii Miss Bianca si Bernard in interiorul unei cutii de sardine, in timp ce pe fundal se observa o femeie dezbracata.

Artistii care s-au ocupat cu crearea acestor animatii au adaugat adeseori mesaje asunse pentru propriul lor amuzament, intrucat erau plictisiti sa deseneze acelasi lucruri la nesfarsit. Pe masura ce grafica s-a imbunatatit, iar animatiile au aparut si in variante HD, mesajele au devenit mai vizibile, spre amuzamentul unora si indignarea multor parinti.

FULLSCREEN
Cele mai scandaloase mesaje ascunse in filmele Disney. Imaginile care inca mai creeaza controverse
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies