Cine e Jill Biden, noua Primă Doamnă a Americii. Când s-au cunoscut, el era senator, ea - studentă

Cine e Jill Biden, noua Primă Doamnă a Americii. Când s-au cunoscut, el era senator, ea - studentă
Citeste mai mult despre: Jill Biden, prima doamna,
Data: 08 Noiembrie 2020
La ora actuală, Joe Biden este dat noul președinte al Statelor Unite. Femeia care îl susține este Jill Biden, o fostă profesoară, alături de care este de 43 ani.

Jill Jacobs s-a născut în iunie 1951, în New Jersey. Cea mai mare dintre cele 5 surori, aceasta s-a căsătorit de tânără cu iubitul din liceu, jucătorul de fotbal american Bill Stevenson.

Citește și

 

Joe Biden și-a pierdut prima soție și fiica în vârsă de un an de zile într-un accident de mașină, în 1972. Fiii săi, Beau și Hunter, au supraviețuit amândoi accidentului. Jill își amintește că, trei ani mai târziu, fratele lui Joe i-a făcut cunoștință cu acesta.

 

În acel moment, Joe Biden era senator, în timp ce ea încă era studentă.

 

”Eram obișnuită să mă întâlnesc cu băieți în blugi și tricou, iar el a venit la ușa mea în sacou și pantofi scumpi și eu m-am gândit: Doamne, asta n-o să meargă niciodată, nici într-un milion de ani.

 

Era mai mare cu 9 ani decât mine! Dar am mers să vedem ”Un bărbat și o femeie” la un cinematograf din Philadelphia și chiar ne-am îndrăgostit unul de altul”, a povestit Jill Biden pentru Vogue.

Aceasta a spus că Joe a trebuit să o ceară de cinci ori de soție înainte ca ea să accepte.

 

”Nu voiam ca cei mici - copii lui Joe - să piardă o altă mamă. Trebuia să fiu 100% sigură”, a explicat ea. 

 

Cei doi s-au căsătorit în 1977, în New York. Fiica lor, Ashley, s-a născut în 1981. Fiul lui Biden din prima căsătorie, Beau, a murit, în urma unei tumori maligne la creier, în 2015, la vârsta de 46 de ani.

Jill Biden a lucrat zeci de ani ca profesoară. Aceasta a predat la un liceu comunitar și la un spital de psihiatrie pentru adolescenți.  De asemenea, s-a alăturat inițiativei Joining Forces, alături de Michelle Obama, pentru a ajuta veteranii din armată și familiile lor să acceseze programe de instruire și de găsire a unui loc de muncă. 

În 2012, a publicat o carte pentru copii, intitulată ”Don't Forget, God Bless Our Troops”, bazată pe experiența nepoatei ei în armată. 

Foto: Getty

FULLSCREEN
Cine e Jill Biden, noua Primă Doamnă a Americii. Când s-au cunoscut, el era senator, ea - studentă
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies