Comoara colosală descoperită în Egipt, în templul mortuar al unui faraon! ”Nu am văzut niciodată așa ceva”

Comoara colosală descoperită în Egipt, în templul mortuar al unui faraon! Nu am văzut niciodată așa ceva
Citeste mai mult despre: comoara, Egipt, faraon,
Data publicarii: 06 Iulie 2021
Data actualizare: 06 Iulie 2021
Un arheolog a rămas fără cuvinte după ce o comoară care i-a aparținut faimosului faraon Amenhotep a III-lea a fost dezvăluită în Necropola Theban.

Al nouălea faraon al celei de 18-a dinastii a condus într-o perioadă de maximă prosperitate și splendoare, în care Egipul era la apogeul puterii sale pe plan internațional. 

Templul său mortuar de pe malul de vest al Nilului era unul dintre cele mai mari complexe religioase din acea vreme, dar 200 de ani mai târziu căzuse deja în ruină. Multe dintre dotările sale au fost folosite de faraonii care au urmat pentru propriile lor proiecte, iar singurele elemente care au rămas în picioare au fost două statui masive din piatră înfățișându-l pe Amenhotep al III-lea.

Profesorul egiptolog Joann Fletcher a povestit cum experții au început să dezvăluie secretele în timpul documentarului ”The Valley Of Kings: The Egyptian Golden Age”.

”Acest colos de la poarta templului este flancat de una dintre cele mai bine păstrate statui ale soției lui Amenhotep a III-lea, Regina Tiye”. 

Egiptoloaga a rămas apoi fără cuvinte după ce echipa ei i-a arătat una dintre cele mai spectaculoase descoperiri.

”Este capul lui Amenhotep al III-lea, înalt de 3 metri, sculptat în cel mai fin alabastru. Nu știu ce să spun. De-a lungul anilor, am văzut multe dintre portretele sale, dar acesta este incredibil”.

”Uitați-vă la nasul lui, este un portret uimitor al faraonului. Nu am mai văzut niciodată așa ceva”.

”Cu sute de statui ca aceasta, Amenhotep și-a creat, în Egipt, imaginea celui mai puternic zeu, care aduce viață și lumină acestei lumi. Oricine controla religia Egiptului controla Egiptul. Faraonul era acoperit de aur din cap până-n picioare, le oferea aur drept cadou curtenilor săi, dar de asemenea, îl folosea ca pe o armă diplomatică”.

Foto; Youtube
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies