Cum arată cea mai faimoasă poză cu Diego Maradona și care este secretul din spatele acesteia?

Cum arată cea mai faimoasă poză cu Diego Maradona și care este secretul din spatele acesteia?
Data: 26 Noiembrie 2020
În arhiva fotografiilor mari ale Cupei Mondiale, există una despre care mulți oameni ar spune că se află deasupra celorlalte. Este imaginea lui Diego Maradona înfruntat de șase jucători din Belgia la Cupa Mondială din 1982.

Potrivit The Guardian, dacă vreodată o fotografie poate cuprinde în totalitate geniul unui jucător, aceasta ar avea toate șansele. Este un instantaneu simplu care prezintă, pentru mulți, îndrăzneala argentinianului și aparent teroarea totală a echipei care joacă în opoziție, care se pare că trimite șase jucători pentru a-i face față. 
 

Citește și

If you haven't already, read this by Craig Robinson

Posted by The42.ie on Saturday, 5 July 2014

Fără doar și poate, poza, realizată de Steve Powell, fotograf aflat atunci la început de carieră pentru Sports Illustrated, e una iconică în sport. Ceea ce a transformat însă poza în legendă e geniul lui Maradona dovedit ulterior acestui meci.

Tocmai de aceea poza a devenit faimoasă la câțiva ani după reailizarea ei. Pentru că, desi mulți cred ca arăta modul în care Maradona era înfruntat, în realitate a fost o situație diferită, povestită chiar de fotograf: Maradona abia primise mingea de la colegul său, iar jucătorii care îl înfruntau făceau parte din ceea ce se numea “zid belgian”, tactică de joc aplicată de echipa Belgiei. În plus, la acel meci, câștigătoare a fost chiar echipa Belgiei, cu 1-0. 

"So, here's the rub; beautiful though it may be, the photograph is intrinsically misleading" An article from our coverage of the 2014 World Cup.

Posted by The Guardian on Tuesday, 10 July 2018

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA ÎNTREBAREA MESEI ROTUNDE:

FOTO: GETTY
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies