Este OFICIAL: Fukushima, noul Cernobil. Radiatiile, la nivel MAXIM

Este OFICIAL: Fukushima, noul Cernobil. Radiatiile, la nivel MAXIM
Citeste mai mult despre: Fukushima, radiatii,
Data publicarii: 12 Aprilie 2011
Data actualizare: 12 Aprilie 2011
Agentia japoneza pentru Siguranta Nucleara a ridicat marti la nivelul maxim accidentul nuclear de la centrala Fukushima, de 7 pe scara evenimentelor nucleare si radiologice (INES), plasandu-l la acelasi nivel de gravitate cu cel de la Cernobil, relateaza AFP.

Agentia a precizat insa ca nivelul emisiilor radioactive inregistrat de la inceputul accidentului nuclear de la Fukushima este de 10 la suta din cel masurat in 1986, dupa catastrofa nucleara de la centrala situata in Ucraina. Masuratorile disponibile privind radioactivitatea de la centrala Fukushima Daiichi (nord-estul Japoniei) "arata niveluri echivalente nivelului 7", a declarat un reprezentant al Agentiei.

El a subliniat ca aceasta decizie a fost luata "pe baza masuratorilor (nivelului) de iod si cesiu din atmosfera". "Vom continua sa monitorizam situatia. Este un nivel provizoriu", a precizat el, adaugand ca decizia definitiva de a clasa acest accident la nivelul 7 va fi luata ulterior, de un comitet de experti internationali. Scurgerile radioactive de la centrala nucleara Fukushima ar putea dura luni de zile, a declarat intr-o conferinta de presa, premierul japonez Naoto Kan.

Citeste mai mult pe incont.ro!

 
alte stiri...
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies